Ενισχύεται το γιεν

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 12:00
UPD:12:04

¶νοδο σημειώνει σήμερα το γιεν έναντι των ανταγωνιστών του μετά τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών του G7, όπου δεν έγινε καμία συγκεκριμένη αναφορά στην ενίσχυση του ιαπωνικού νομίσματος.

Η άνοδος του γιεν συνεχίστηκε παρά τα στοιχεία που έδειξαν ότι η οικονομία της Ιαπωνίας συρρικνώθηκε σημαντικά το τελευταίο τρίμηνο του 2008, καθώς οι επενδυτές θεώρησαν ότι τα οικονομικά στοιχεία ήταν εντός του εύρους των προβλέψεων, σύμφωνα με αναλυτές.

«Οι επενδυτές δεν έχουν άλλη επιλογή από το να συνεχίζουν να κλείνουν τις θέσεις με ρίσκο καθώς οι υπουργοί Οικονομικών του G7 δεν αναφέρθηκαν στην ανατίμηση του γεν», δήλωσε στο Reuteres ο Hideki Amikura, από την Nomura Trust and Banking.

Στις 11:28 ώρα Ελλάδας, η ισοτιμία ευρώ-δολαρίου ήταν 1,2751 και δολαρίου-γιεν 91,91.

Αρνητικά επηρεάζει το ευρώ η προειδοποίηση για πιθανή υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ουκρανίας από την S&P.

Aρνητικό αντίκτυπο είχε και δημοσίευμα ότι η Ιρλανδία ενδέχεται να εμφανίσει αδυναμία αποπληρωμής του χρέους της και ότι τα δυτικοευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα θα πληγούν σημαντικά από την έκθεσή τους στην Ανατολική Ευρώπη.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα