Πειραιώς: Κοινοπρακτικό 10,5 εκ. ευρώ στην Κ & Ν Ευθυμιάδης

Παρασκευή, 27 Δεκεμβρίου 2002 16:04

Σύμβαση κοινοπρακτικού δανείου μεταξύ της εταιρείας «Κ & Ν Ευθυμιάδης Α.Β.Ε.Ε. Οίκος Γεωργικών Ειδών» και ομίλου ελληνικών τραπεζών, υπεγράφη στις 16 Δεκεμβρίου 2002 στη Θεσσαλονίκη.

Οργανωτής και διαχειριστής του εν λόγω δανείου, 10.500.000 ευρώ και τετραετούς διάρκειας, είναι η Τράπεζα Πειραιώς. Εκτός της Τράπεζας Πειραιώς, στο δάνειο συμμετέχουν η Εθνική Τράπεζα, Aspis Bank, Εμπορική, Marfinbank και FΒB-First Business Bank.

Σκοπός του δανείου είναι η αναχρηματοδότηση υφισταμένων τραπεζικών υποχρεώσεων της «Κ & Ν Ευθυμιάδης Α.Β.Ε.Ε. Οίκος Γεωργικών Ειδών» κατά εννέα εκατ. ευρώ και η κάλυψη της συμμετοχής της κατά ευρώ 1,5 εκατ. ευρώ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Hellenic Farming Εμπορίας Τροφίμων. Η νέα αυτή εταιρεία (η μετοχική σύνθεση της οποίας είναι 60% Κ & Ν Ευθυμιάδης Α.Β.Ε.Ε. και 40% Mitsui), ασχολείται με την τυποποίηση, εμπορία και εξαγωγή νωπών φρούτων και λαχανικών.

Ο Ομιλος εταιρειών Ευθυμιάδη δραστηριοποιείται εδώ και 60 χρόνια στον τομέα της φυτοπροστασίας, στα λιπάσματα και κηποτεχνικά προϊόντα. Η στρατηγική συνεργασία με την πολυεθνική Ιαπωνική εταιρία Mitsui, η οποία συμμετέχει κατά 12,6% στο κεφάλαιο της μητρικής, προσδίδει νέες προοπτικές ανάπτυξης στον Ομιλο. Για την χρήση του 2002, η εταιρεία αναμένει πωλήσεις 20 εκατ. ευρώ και κέρδη 350 χιλ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα