Ημουν νηφάλιος, δηλώνει ο Ιάπωνας υπουργός Οικονομικών

Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 12:56

Ρητά διέψευσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης ότι προσήλθε μεθυσμένος στη συνέντευξη Τύπου της G7.

Η αντιπολίτευση ζήτησε μάλιστα την άμεση απομάκρυνσή του εντείνοντας έτσι τις πιέσεις στον πρωθυπουργό Τάρο ¶σο εν όψει της φετινής εκλογικής αναμέτρησης.

Ο 55χρονος Σοΐτσι Νακαγκάουα, στενός συνεργάτης του ¶σο, δήλωσε ότι δεν είχε πιει ούτε σταγόνα αλκοόλ πριν από τη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών των χωρών της G7 στη Ρώμη.

Αντ’ αυτού, ο υπουργός δήλωσε ότι είχε λάβει μεγάλη ποσότητα φαρμάκων κατά του κρυολογήματος που επηρέασαν αισθητά τις επιδόσεις του.

Ο ντόρος σχετικά με την παρουσία του Νακαγκάουα στη συνέντευξη Τύπου συμπίπτει με την κατακόρυφη πτώση της λαϊκής στήριξης προς τον πρωθυπουργό εν όψει των εκλογών που αναμένεται να διεξαχθούν έως τον Οκτώβριο σε μια χώρα που βυθίζεται ολοένα περισσότερο στην ύφεση.

Σε περίπτωση που ο Νακαγκάουα απομακρυνθεί ή παραιτηθεί από τα υπουργικά του καθήκοντα, η κυβέρνηση ¶σο θα δεχθεί ισχυρό πλήγμα, σύμφωνα με τους αναλυτές, καθώς ο Ιάπωνας πρωθυπουργός προσπαθεί με νύχια και με δόντια να κρατηθεί στην εξουσία μετά από μια σειρά αποτυχιών και ανακολουθιών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Ιάπωνα υπουργού, η εμφάνισή του στη συνέντευξη Τύπου της G7 δεν είχε επιπτώσεις για τη χώρα και τις σχέσεις της με τα υπόλοιπα κράτη της G7 –ισχυρισμός που βρίσκει αντίθετη την αντιπολίτευση.

Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κούνιο Χατογιάμα δήλωσε στην παράταξη των Δημοκρατικών ότι θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά του υπουργού Οικονομικών σε περίπτωση που δεν απομακρυνθεί από την πρωθυπουργό, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Jiji.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα