ΕΒΕΑ: Με συναίνεση να λάβουμε να αναγκαία μέτρα

Εκκληση Κων. Μίχαλου «να αφήσουμε τους λαϊκισμούς»
Δευτέρα, 16 Φεβρουαρίου 2009 20:11

Την ανάγκη «να αφήσουμε τους λαϊκισμούς και να προχωρήσουμε με συναίνεση στη λήψη όλων εκείνων των αναγκαίων μέτρων που θα διασφαλίσουν σε βάθος χρόνου υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, υψηλότερα επίπεδα απασχόλησης, γρηγορότερους ρυθμούς σύγκλισης σε μισθούς και συντάξεις» υπογραμμίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Σε δήλωσή του με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης νομισματικής πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος, σημειώνει πως «οι επισημάνσεις του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος θα πρέπει να προβληματίσουν έντονα την κυβέρνηση, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και τους κοινωνικούς εταίρους.

«Όπως κάθε χρόνο, έτσι και τώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης και οι εκπρόσωποι των συνδικάτων αντιδρούν έντονα στις συστάσεις της Τραπέζης της Ελλάδος. Ο αρνητικός τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται αυτές οι απόψεις από διάφορους κοινωνικούς φορείς, όμως, θέτει προσκόμματα στην προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων που πλέον έχουν διογκωθεί επικίνδυνα» προσθέτει.

Καταλήγοντας τονίζει πως ΕΒΕΑ «εξακολουθεί να τάσσεται υπέρ του διαλόγου και των συναινετικών μεταρρυθμίσεων και επισημαίνει ότι εάν οι συστάσεις αυτές, που είναι πάγιες και διαχρονικές, είχαν αξιολογηθεί και υλοποιηθεί τα προηγούμενα χρόνια, ίσως σήμερα η οικονομία και η κοινωνία αντιμετώπιζε ηπιότερα προβλήματα».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΛΛ



Σχολιασμένα