Στα υψηλότερα τριμήνου διατηρείται το δολάριο

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2001 12:07
UPD:17:57

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων τριών μηνών παραμένει σήμερα το δολάριο έναντι του ευρώ.

Οι επενδυτές στρέφονται εκ νέου στο αμερικανικό νόμισμα, καθώς, όπως όλα δείχνουν, ο πόλεμος στο Αφγανιστάν οδεύει προς το τέλος του. Το κλίμα ασφάλειας που θα δημιουργηθεί, εφόσον εξαρθρωθεί και το δίκτυο της Αλ Κάιντα, θα ενισχύσει σημαντικά την καταναλωτική εμπιστοσύνη στις ΗΠΑ και θα συμβάλει, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών, στην αύξηση των καταναλωτικών δαπανών κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου. Περαιτέρω ώθηση στο δολάριο έδωσε και η σημαντική ενίσχυση των μετοχικών τιμών στη Wall Street.

Κατά τις πρωινές συναλλαγές, στη χρηματαγορά του Λονδίνου, το δολάριο συναλλασσόταν στα 87,89 σεντς έναντι του ευρώ, στο υψηλότερο επίπεδο από τις 9 Αυγούστου, έναντι 88,11 σεντς αργά χθες το βράδυ.

Η πορεία του αμερικανικού νομίσματος αναμένεται να επηρεαστεί από τα στοιχεία που θα δοθούν στις 15:30' (ώρα Ελλάδος) σχετικά με το ύψος των λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ τον Οκτώβριο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν τον περασμένο μήνα κατά 2,5% σε σχέση με το Σεπτέμβριο.

Στη Γερμανία, πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι πωλήσεις λιανικής τον περασμένο Σεπτέμβιο μειώθηκαν κατά 1% σε σχέση με τον Αύγουστο. Οι αναλυτές ανέμεναν μείωση της τάξεως του 0,9%.

Με ενδιαφέρον αναμένεται, τέλος, στις 22:00 (ώρα Ελλάδος) η ομιλία του διοικητή της Fed, Αλαν Γκρίνσπαν, στο Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα