Βρετανία: «Τα καταστήματα πρέπει να συμμετέχουν στο κόστος ανακύκλωσης»

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 15:52

Η έκθεση του του Συνδέσμου Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποστηρίζει ότι, παρότι το βάρος των συσκευασιών τροφίμων που διατίθενται στα ράφια των σουπερμάρκετ έχει μειωθεί την τελευταία διετία, η ποσότητα των συσκευασιών εξακολουθεί να είναι υπερβολική και η ανακύκλωση δεν είναι εύκολη για το 40% αυτής.

Εντονότατες διαμαρτυρίες εξέφρασε σήμερα ο κλάδος τροφίμων της Βρετανίας σχετικά με πρόσφατη έκθεση του Συνδέσμου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (LGA), με την οποία ζητείται από τα σουπερμάρκετ να συμμετέχουν στο κόστος ανακύκλωσης των προϊόντων, επισημαίνει η εφημερίδα The Independent σε δημοσίευμά της.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι, παρότι το βάρος των συσκευασιών τροφίμων που διατίθενται στα ράφια των σουπερμάρκετ έχει μειωθεί την τελευταία διετία, η ποσότητα των συσκευασιών εξακολουθεί να είναι υπερβολική και η ανακύκλωση δεν είναι εύκολη για το 40% αυτής.

Αντίθετη άποψη έχει, ωστόσο, ο Βρετανικός Σύνδεσμος Λιανεμπόρων (BRC), ο οποίος διατείνεται ότι στην έκθεση δεν έχει ληφθεί υπ’ όψιν ότι οι συσκευασίες συμβάλλουν καθοριστικά στην καλύτερη διατήρηση των τροφών με αποτέλεσμα τον περιορισμό των απορριμάτων.

«Η διάθεση των προϊόντων πραγματοποιείται με διαφορετικές αλυσίδες προμηθειών και με διαφορετικές συσκευασίες μεταφοράς. «Υπάρχουν προϊόντα που έχουν μικρότερη διάρκεια ζωής ενώ άλλα διαρκούν περισσότερο. Αυτό πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν κατά τον υπολογισμό της ποσότητας συσκευασιών», επισημαίνει η Τζέιν Μπίκερσταφ, διευθύντρια του Industry Council for Packaging and the Environment.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα