Εντός της εβδομάδας στη Βουλή το ν/σ για τη στήριξη του τουρισμού

Τρίτη, 17 Φεβρουαρίου 2009 19:33
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εντός της εβδομάδας κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που αφορά την εφαρμογή των μέτρων στήριξης του τουρισμού που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.

Αυτό γνωστοποίησε ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Κώστας Μαρκόπουλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε. Σε αυτό θα περιλαμβάνεται και η λειτουργική τακτοποίηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων, αλλά και η ρύθμιση που αφορά την μετεξέλιξη του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου σε τουριστικό επιμελητήριο.

Επίσης, θα συμπεριλαμβάνεται και η ρύθμιση που θα αφορά τη δυνατότητα δημιουργίας εταιρείας περιβάλλοντος, από τις ενώσεις των ξενοδόχων σε μείζονες τουριστικές περιοχές. Όπως είπε η χρηματοδότηση θα γίνεται μέσω του ΕΣΠΑ και θα αφορά τα πάγια.

Αναφερόμενος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου μέχρι το Σεπτέμβριο, σημείωσε πως το υπουργείο θα φέρει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα αφορά την ενίσχυση της εποπτείας των καζίνο της χώρας, αλλά και την ενίσχυση των γραφείων του ΕΟΤ στο εξωτερικό. Το υπουργείο στοχεύει στη λειτουργία γραφείων ΕΟΤ στη Νότια Αφρική, στην Πολωνία, στην Ουκρανία και στην Ινδία.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκόπουλος, έμφαση δίνεται στον κοινωνικό τουρισμό με στόχο την στήριξη των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού. Τα τρία υποπρογράμματα κοινωνικού τουρισμού που θα τεθούν σε εφαρμογή φέτος απευθύνονται α) στους νέους β) στα άτομα με ειδικές ανάγκες γ) αλλά και στις πυρόπληκτες περιοχές. Ειδικά για τις περιοχές που επλήγησαν θα δοθούν κονδύλια για τόνωση του εσωτερικού τουρισμού τους, αλλά και προς την ενίσχυση των εκεί πολιτών να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους.

Μάλιστα ο κ. Μαρκόπουλος έχει ήδη ζητήσει από τους ξενοδόχους να κρατήσουν χαμηλά τις τιμές των τουριστικών πακέτων που προορίζονται στους Ελληνες.

Προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης προς την Ελλάδα ο υπουργός ανάφερε ότι τα διαφημιστικά κονδύλια για φέτος θα είναι αυξημένα κατά 50% σε σχέση με πέρυσι. Μάλιστα η καμπάνια που «θα τρέξει» άμεσα στις αγορές του εξωτερικού φέτος θα είναι με το ίδιο σήμα όπως και πέρυσι. Χαρακτηριστικά της θα είναι η στόχευση σε συγκεκριμένες αγορές. Έμφαση θα δοθεί στο Διαδίκτυο, ενώ ο κ. Μαρκόπουλος ανακοίνωσε ότι το υπουργείο θα στηρίξει τη Eurovision και το Σάκη Ρουβά.

Σε ό,τι αφορά την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης ο υπουργός δήλωσε ότι «ως το τέλος του χρόνου θα δοθεί μάχη». Εκτιμήσεις για την ακριβή εξέλιξη των αφίξεων, ακόμα δεν μπορούν να γίνουν, όπως τονίστηκε, δεδομένου ότι οι προκρατήσεις των τουριστών για φέτος έχουν μετατεθεί κατά δύο μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, απόρροια της οικονομικής κρίσης διεθνώς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα