Merck KgaA: Τριμηνιαίες ζημίες 279,5 εκατ. ευρώ

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 08:45

Τις πρώτες ζημίες της σε επίπεδο τριμήνου από την εξαγορά της ελβετικής εταιρείας Serono SA πριν από δύο χρόνια, εμφάνισε η φαρμακευτική εταιρεία Merck KGaA, εξ αιτίας των έκτακτων εξόδων της από την εξαγορά.

Οι ζημίες της το τέταρτο τρίμηνο της χρήσης διαμορφώθηκαν στα 279,5 εκατ. ευρώ (352 εκατ. δολ.) από κέρδη 3,39 δισ. ευρώ, πριν από ένα έτος, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας στους δημοσιογράφους στη Γερμανία. Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 97 σεντς ανά μετοχή, χαμηλότερα των προβλέψεων των οικονομικών αναλυτών που εκτιμούσαν ότι αυτά θα διαμορφωθούν στο 1,35 ευρώ ανά μετοχή.

Η εταιρεία που ελέγχει την εταιρεία κατέβαλε 13,7 δισ. δολ. για τη Serono με στόχο να αποκτήσει σημαντικό σκεύασμα κατά της σκλήρυνσης κατά πλάκας και την μείωση της εξάρτησής της σε υγρούς κρυστάλλους που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά, μια αγορά στην οποία η γερμανική εταιρεία κατέχει μερίδιο περίπου 70%. Το μερίδιο από τη δραστηριότητα των υγρών κρυστάλλων υποχώρησε 44,6% από 53,1% πέρυσι, μετά τη μείωση των λειτουργικών κερδών κατά 60% στα 52 εκατ. ευρώ το τέταρτο τρίμηνο.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα