Τριμηνιαίες ζημίες 3,71 δισ. ευρώ για την ING

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 09:40
UPD:09:59

Τις δεύτερες τριμηνιαίες ζημίες του ανακοίνωσε σήμερα ο τραπεζικός και ασφαλιστικός όμιλος της Ολλανδίας, ING Groep, εξαιτίας διαγραφών σε τίτλους που σχετίζονται με ενυπόθηκα δάνεια, με χρέη και μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία εμφάνισε στο τέταρτο τρίμηνο ζημίες 3,71 δισ. ευρώ ή 1,82 ευρώ ανά μετοχή, έναντι καθαρών κερδών 2,48 δισ. ευρώ ή 1,18 ευρώ ανά μετοχή ένα χρόνο νωρίτερα. Η διοίκηση είχε προβλέψει τον περασμένο μήνα ζημίες 3,9 δισ. ευρώ.

Η ING, η οποία έχει τις ρίζες της στο 1743, περικόπτει το 5,4% του προσωπικού της σε μια προσπάθεια να μειώσει τις λειτουργικές της δαπάνες φέτος κατά 1 δισ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η εταιρεία είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε το «πακέτο» διάσωσης της ολλανδικής κυβέρνησης.

«Οι βασικές προτεραιότητές μας φέτος είναι να μειώσουν με περαιτέρω την έκθεσή μας σε ενεργητικό και να εξυγιάνουμε τη βάση των δαπανών μας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της ING, Γιαν Χόμεν.

Τον περασμένη μήνα, ο ολλανδικός όμιλος ανακοίνωσε ότι ο Χόμεν, πρώην οικονομικός διευθυντής της Royal Philips Elevtronics, θα αντικαταστήσει τον Μισέλ Τιλμάν, ως διευθύνων σύμβουλος του.

Η ING, η οποία σκοπεύει να μεταφέρει τον κίνδυνο του 80% των ενυπόθηκων δανείων της τύπου Alt-A στην ολλανδική κυβέρνηση, έλαβε τον Οκτώβριο οικονομική στήριξη, ύψους 10 δισ. ευρώ, από το κράτος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα