Αυστραλία - Νέα σύλληψη υπόπτου για εμπρησμό

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 11:56

Κατηγορίες για εμπρησμό απαγγέλθηκαν σήμερα εναντίον και δεύτερου Αυστραλού για τις πυρκαγιές βόρεια της Μελβούρνης.

Όπως υποστηρίζει η αστυνομία, ο 38χρονος άνδρας εντοπίστηκε την Τρίτη να πετάει αναμμένα τσιγάρα σε ξερά χόρτα κοντά στο Μίρτλφορντ, όπου δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις πυρκαγιές της 7ης Φεβρουαρίου.

Ανδρες της πυροσβεστικής υπηρεσίας κατάφεραν να σβήσουν την πυρκαγιά, ενώ ο 38χρονος συνελήφθη και του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, ένας 39χρονος, ο Μπρένταν Σόκαλουκ, οδηγήθηκε σε δικαστήριο της Μελβούρνης όπου του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για εμπρησμό σχετικά με τις πυρκαγιές στη γεννέτειρά του Τσόρτσιλ, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 21 άνθρωποι και κάηκαν 36.000 εκτάρια δασικής έκτασης. Ο πρώην εθελοντής πυροσβέστης κρατείται και θα εμφανιστεί ενώπιον του δικαστηρίου τον Μάϊο κατηγορούμενος για εμπρησμό με πρόκληση θανάτου.

Από τις πυρκαγιές έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 201 άνθρωποι, 7.500 έμειναν άστεγοι, ενώ καταστράφηκαν 1.830 σπίτια. Ο αναπληρωτής Επίτροπος της Βικτόριας Κίραν Ουόλσε ανακοίνωσε ότι οι εκτιμήσεις για 300 νεκρούς είναι πολύ απαισιόδοξες και ο αριθμός των θυμάτων δεν αναμένεται να ξεπεράσει κατά πολύ τους 200.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα