Ν. Αν. Αττικής: Δήμοι και Κοινότητες στο πρόγραμμα «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών»

Από 16-2-2009 έως 31-12-2009 η υποβολή αιτήσεων
Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 12:48

Του δήμους και τις κοινότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών», ανακοίνωσε η Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, διευκρινίζοντας ότι η υποβολή αιτήσεων για την ένταξη στο Μέτρο 1.1.2 του ¶ξονα Προτεραιότητας 1 του Προγράμματος Αγρ. Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013 θα γίνεται από 16-2-2009 έως 31-12-2009.

Το Μέτρο αφορά την οικονομική ενίσχυση νέων γεωργών ηλικίας 18 έως 40 ετών, οι οποίοι διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα και εγκαθίστανται για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, υλοποιώντας επιχειρηματικά σχέδια για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους.

Οι δήμοι και κοινότητες της Ανατολικής Αττικής που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα, έχουν ως εξής: Αναβύσσου, Αγ. Κωνσταντίνου, Αυλώνα, Βαρνάβα, Γραμματικού, Καλάμου, Κερατέας, Λαυρεωτικής, Μαρκόπουλου, Μαραθώνος Παλαιάς, Φώκαιας, Συκάμινου, Ωρωπού, Ωρωπίων.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της νομαρχίας Ανατολικής Αττικής, η ένταξη 13 ΟΤΑ στο πρόγραμμα είναι θετική εξέλιξη, ωστόσο το γεγονός ότι μένουν εκτός πολλές περιοχές με σημαντική γεωργική δραστηριότητα και για τις οποίες η Πολιτεία έχει χαρακτηρίσει μεγάλες εκτάσεις τους ως αμιγούς γεωργικής καλλιέργειας, αποτελεί άνιση μεταχείριση για τους γεωργούς που δραστηριοποιούνται σε αυτές.

Δικαιούχοι υποβολής αίτησης είναι φυσικά πρόσωπα που εγκαταστάθηκαν πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το δεκατετράμηνο που προηγείται της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης και για τους οποίους ισχύουν τα παρακάτω:

· Έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα, και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους

· Είναι μόνιμοι κάτοικοι των άνω περιοχών της Ανατολικής Αττικής

· Η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία 0,5 ΜΑΕ (μονάδα ανθρώπινης εργασίας)

· Διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή δεσμεύονται να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών μετά την ατομική απόφαση έγκρισης

· Υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, χρονικής διάρκειας 5 ετών

· Αναλαμβάνουν συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις

Οπως προαναφέρθηκε, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις για την ένταξη στο Μέτρο «Εγκατάστασης Νέων Γεωργών», από 16-2-2009 έως 31-12-2009.

Για περισσότερες πληροφορίες: τηλ.2132005370,2132005368 και στα κατά τόπους Γραφεία Γεωργικής Ανάπτυξης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα