Προς τα 34 δολ. η τιμή του αργού

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 13:08

Προς τα 34 δολάρια το βαρέλι υποχωρεί η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη, διευρύνοντας τις χθεσινές απώλειες ύψους 7%, εξαιτίας των έντονων ανησυχιών για την κατάσταση της οικονομίας και τη μειωμένη ζήτηση πετρελαίου.

Στις 12:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού για παράδοση το Μάρτιο υποχωρούσε κατά 11 σεντς στα 34,82 δολάρια το βαρέλι, ενώ στο Λονδίνο η τιμή του Brent διαμορφωνόταν στα 41,28 δολάρια το βαρέλι, σημειώνοντας άνοδο 25 σεντς.

Σημειώνεται ότι το συμβόλαιο του Μαρτίου λήγει την Παρασκευή.

Η αμερικανική Υπηρεσία Ενέργειας (ΕΙΑ) αναμένεται να ανακοινώσει αύριο τα στοιχεία για τα εβδομαδιαία αποθέματα αργού στις ΗΠΑ, με τους αναλυτές να αναμένουν μια αύξηση της τάξεως των 2,6 εκατ. βαρελιών.

«Αναμένουμε υψηλή αστάθεια σε όλες τις αγορές στη συνεδρίαση της Τετάρτης», τονίζει ο αναλυτής της MF Global, Έντουαρντ Μάιρ, εκτιμώντας ότι το βλέμμα των επενδυτών είναι στραμμένο κυρίως στις αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες.

Οι GM και Chrysler ανακοίνωσαν ότι χρειάζονται νέα κρατικά δάνεια προκειμένου να επιβιώσουν http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/02/18/1630955.htm .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα