Πρόγραμμα εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας προωθεί το ΥΠΑΝ

Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2009 16:39
UPD:16:41

Την πρόθεση του υπουργείου Ανάπτυξης να προωθήσει πρόγραμμα κινήτρων και αντικινήτρων με στόχο την εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας και τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρισμού γνωστοποίησε ο κ. Κωστής Χατζηδάκης. Ανέφερε ακόμη πως ήδη προετοιμάζονται δύο επιμέρους προγράμματα με τον ίδιο σκοπό.

Πιο αναλυτικά, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση με εκπροσώπους των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για το Περιβάλλον, και ερωτηθείς για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, τόνισε: «Δεν πάμε για αυξήσεις ρεύματος, θέλουμε να πάμε σε μειώσεις στα τιμολόγια. Η ΔΕΗ θα έχει κέρδος και η χώρα θα έχει κέρδος απ’ αυτήν την πολιτική. Προσπαθούμε, απλώς, να μη δούμε το θέμα θεωρητικά. Όπως έχει γίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, να έχουμε κίνητρα για να μειωθεί η κατανάλωση ρεύματος».

Δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη για τα νέα τιμολόγια της ΔΕΗ

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χατζηδάκη

Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει ήδη σε εξέλιξη η προετοιμασία ενός σχεδίου για την προώθηση της λεγόμενης τηλεμέτρησης, έτσι ώστε να υπάρχει όλο το πλέγμα μέτρων που χρειάζεται για να στηριχθεί μια τέτοια προσπάθεια.

Η λογική είναι ότι όταν καις λιγότερο ρεύμα θα πληρώνεις και λιγότερο, εάν είσαι σπάταλος θα έχεις τον κίνδυνο να πληρώνεις και περισσότερο, συμπλήρωσε.

Αναφερόμενος στα επιμέρους προγράμματα του υπουργείου τα οποία ήδη προετοιμάζονται, σημείωσε πως το ένα αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας στις κατοικίες, με την επιδότηση αντικατάστασης καυστήρων, και γενικότερα την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων και το άλλο προβλέπει τη χορήγηση κουπονιών στα νοικοκυριά για την απόσυρση παλαιών, ενεργοβόρων οικιακών συσκευών.

Ο κ. Χατζηδάκης γνωστοποίησε ακόμη πως οι Περιβαλλοντικές Οργανώσεις θα συζητήσουν μεταξύ τους και θα καταθέσουν στην κυβέρνηση μια πρόταση, κοινό παρονομαστή, των θέσεων τους για το μελλοντικό ενεργειακό μίγμα της χώρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΕΗ



Σχολιασμένα