Ψύχραιμη αντιμετώπιση

Τι έγινε στις αγορές
Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 00:01

Μεγαλύτερη ψυχραιμία επέδειξαν χθες οι επενδυτές στις αγορές μετοχών, εν μέσω ανακοίνωσης νέων σχεδίων για τη στήριξη των οικονομιών και δοκιμαζόμενων κλάδων.

Στη Wall Street οι δείκτες παρουσίαζαν έως αργά μικρές διακυμάνσεις ανάμεσα σε θετικό και αρνητικό πρόσημο, καθώς η ανακοίνωση μίας σειράς μέτρων από τον Μπαράκ Ομπάμα με στόχο να μπει φρένο στις κατασχέσεις κατοικιών αντιστάθμισε σε κάποιο βαθμό τα άκρως απογοητευτικά στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή και τις ενάρξεις νέων κατοικιών.

Αρκετοί ήταν εκείνοι εξάλλου, που μετά τη μεγάλη πτώση της Τρίτης, αναζήτησαν αγοραστικές ευκαιρίες. Ελαφρές απώλειες είχαν οι μετοχές στην Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst υποχώρησε 0,3% στις 763,36 μονάδες έχοντας ενδοσυνεδριακά κυμανθεί από τις 750,88 έως τις 770,14 μονάδες.

Οι μετοχές των τραπεζών, που μία ημέρα πριν είχαν το δεχθεί το ισχυρότερο πλήγμα, κατάφεραν να ανακάμψουν. Η Societe Generale είχε κέρδη 2,7% μετά την ανακοίνωση για αναδιάρθρωση του βραχίονα επενδυτικής τραπεζικής.

Οι μετοχές των HSBC, Banco Santander και BNP Paribas ενισχύθηκαν από 1,9% έως 2,6%. Εξαίρεση ωστόσο αποτέλεσε η Royal Bank of Scotland, η οποία κατέγραψε απώλειες 12,6% εν μέσω φόβων ότι έχει ανάγκη από άντληση νέων κεφαλαίων. Σε αρνητικό έδαφος διολίσθησε ο κλάδος ενέργειας. Οι μετοχές των BG Group, Galp Energia και Tullow Oil υποχώρησαν από 1,4% έως 1,7%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα