Nέα τριμερής συνάντηση για το εργοστάσιο της Frigοglass στην Αχαΐα

Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009 15:58
UPD:16:07

Νέα τριμερής συμφιλιωτική συνάντηση μεταξύ του σωματείου των εργαζομένων και των εκπροσώπων της εργοδοτικής πλευράς του εργοστασίου της Frigοglass στην Αχαΐα, παρουσία της υφυπουργού Απασχόλησης Σ. Καλαντζάκου, πραγματοποιήθηκε σήμερα κατόπιν αιτήματος των εργαζομένων.

Η υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Σοφία Καλαντζάκου ζήτησε να αρχίσει εκ νέου ο ουσιαστικός διάλογος με στόχο να αποτραπεί η περαιτέρω μείωση του προσωπικού στο εργοστάσιο. Παράλληλα, επεσήμανε ότι με ουσιαστικές διαβουλεύσεις μεταξύ των δυο μερών, θα αποκατασταθεί το κλίμα εμπιστοσύνης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων.

Σε σχετικές δηλώσεις της η κ. Καλαντζάκου επεσήμανε: «Η κρίση μας αφορά όλους. Οι κοινωνικοί εταίροι χθες έδειξαν το δρόμο με την δημιουργία κοινού μετώπου και την λήψη κοινών πρωτοβουλιών. Τη δύσκολη αυτή περίοδο της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης πρέπει να την αντιμετωπίσουμε μαζί, εργοδότες, εργαζόμενοι και κράτος.

Η μονάδα του εργοστασίου της Frigoglass στην Αχαΐα θα εξακολουθήσει να λειτουργεί, δίνοντας ζωή σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει οξυμένα προβλήματα. Εντός των επόμενων δεκαπέντε ημερών θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των δυο πλευρών με βάση τα σημερινά δεδομένα.

Η κυβέρνηση και όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των εργαζομένων για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης».



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΦΡΙΓΟ



Σχολιασμένα