Εταιρικό ενδιαφέρον

Τι έγινε στις αγορές
Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 00:01

Σε μία ημέρα που δεν επεφύλασσε σημαντικά νέα στοιχεία για την «υγεία» των μεγάλων οικονομιών, οι επενδυτές εστίασαν την προσοχή τους στις εταιρικές ανακοινώσεις. Με την εικόνα τους να είναι μεικτή, οι δείκτες στη Wall Street άλλαξαν αρκετές φορές πρόσημο, υποκύπτοντας τις τελευταίες ώρες στις πιέσεις.

Οι επιχειρήσεις εκείνες, που εξέπληξαν ευχάριστα τις αγορές με αποτελέσματα και προβλέψεις, βρέθηκαν και στο επίκεντρο του αγοραστικού ενδιαφέροντος.

Μεταξύ αυτών, η Sprint Nextel, η οποία είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 25%, η Whole Foods, η οποία κατέγραφε ενδοσυνεδριακά κέρδη άνω του 30%, αλλά και η CVS Caremark, η μεγαλύτερη αμερικανική αλυσίδα φαρμακείων, με άνοδο περίπου 10%. Στον αντίποδα, πιέσεις δέχθηκε η μετοχή της Hewlett Packard, καθώς τα αποτελέσματα του τριμήνου δεν ικανοποίησαν. Στο σύνολό του ο κλάδος τεχνολογίας κινήθηκε σε αρνητικό έδαφος, όπως και ο τραπεζικός.

H Citigroup μάλιστα είδε τη μετοχή της να υποχωρεί στα 2,54 δολ., στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 17 ετών. Πτώση περίπου 7% παρουσίαζαν οι μετοχές των Morgan Stanley και American Express. Σε θετικό έδαφος κατάφεραν να σκαρφαλώσουν λίγο πριν από τη λήξη τη συνεδρίασης οι μετοχές στην Ευρώπη. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 ενισχύθηκε οριακά (0,1%) στις 763,80 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά είχε υποχωρήσει έως και 1,1%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα