Εκκληση ΠΣΕ σε κυβέρνηση και ΟΦΑΕ

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 13:28
UPD:13:32

Τις έντονες ανησυχίες του για την απόφαση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) για απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 19.2.09 με παράλληλο μπλοκάρισμα των εισόδων και εξόδων της χώρας εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων.

Τις έντονες ανησυχίες του για την απόφαση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) για απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 19.2.09 με παράλληλο μπλοκάρισμα των εισόδων και εξόδων της χώρας εκφράζει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ) σε επιστολή του προς του υπουργούς Οικονομίας και Οικονομικών, Μεταφορών και Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο ΠΣΕ εκφράζει στις δύο πλευρές να προχωρήσουν άμεσα σε διάλογο για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα».

Στην επιστολή του ο ΠΣΕ αναφέρει τα εξής:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων απέστειλε στους Υπουργούς Οικονομίας & Οικονομικών, Μεταφορών & Επικοινωνιών και Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής την παρακάτω επιστολή.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων εκφράζει τις έντονες ανησυχίες του για την απόφαση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος Διεθνών Μεταφορών (ΟΦΑΕ) για απεργία διαρκείας από την Πέμπτη 19.2.09 με παράλληλο μπλοκάρισμα των εισόδων και εξόδων της χώρας.

Η απεργία αυτή, κύριε Υπουργέ, διαρκούσης της απεργίας των λιμενεργατών από τις αρχές του 2008 και σε συνέχεια των πρόσφατων απεργιακών κινητοποιήσεων που σημειώθηκαν εκ μέρους των Τελωνειακών και Γεωτεχνικών υπαλλήλων του Δημοσίου, των υπαλλήλων της ΔΕΗ, των ιδιοκτητών φορτηγών αυτοκινήτων εθνικών μεταφορών και των αγροτικών κινητοποιήσεων, είναι βέβαιο ότι θα έχει δραματικές επιπτώσεις στην εξαγωγική δραστηριότητα, όχι μόνο γιατί θα οδηγήσει σε διακοπή της ροής των εξαγωγών, για πολλοστή φορά μέσα σε ένα χρόνο, αλλά πολύ περισσότερο γιατί θα τραυματίσει ανεπανόρθωτα την εξαγωγική αξιοπιστία της χώρας μας.

Ήδη οι ξένοι εισαγωγείς προβληματίζονται και διερωτώνται αν είναι δυνατόν πλέον να βασίζονται στους έλληνες προμηθευτές τους για να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών τους.

Πέραν αυτών, όλα τα παραπάνω ακυρώνουν κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται για τον περιορισμό των επιπτώσεων της διεθνούς χρηματοπιστωτικής και οικονομικής κρίσης, αλλά και για την περαιτέρω ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων, που είναι καθοριστικός παράγων για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Ύστερα από αυτά, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων απευθύνει έκκληση τόσο στην Κυβέρνηση όσο και στην ΟΦΑΕ να προχωρήσουν άμεσα σε διάλογο για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου και της εθνικής οικονομίας γενικότερα».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα