ΥΠΑΝ: Στόχος η ενίσχυση της συνεργασίας με ΗΠΑ στην «πράσινη» ενέργεια

Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου 2009 15:59

Οι κ.κ. Σπέκχαρντ και Χατζηδάκης συζήτησαν ακόμη το θέμα της προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τον υπουργό Ανάπτυξης να επισημαίνει πως ιδιαίτερα τώρα με τη νέα νομοθεσία για τα φωτοβολταϊκά αυτές οι επενδύσεις διευκολύνονται.

Στην ενίσχυση της συνεργασίας της ελληνικής και της αμερικανικής κυβέρνησης στον τομέα της πράσινης ενέργειας συμφώνησαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και ο Αμερικανός πρέσβης στη χώρα μας Ντάνιελ Σπέκχαρντ.

«Στο πλαίσιο αυτό ο Αμερικανός πρέσβης μού απηύθυνε πρόσκληση να επισκεφθώ τις Ηνωμένες Πολιτείες, ειδικότερα δε το Κολοράντο όπου υπάρχει ένα ειδικό αμερικάνικο κέντρο, όπως το δικό μας Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Χατζηδάκης μετά τη συνάντησή του με τον κ. Σπέκχαρντ.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν ακόμη το θέμα της προσέλκυσης αμερικανικών επενδύσεων στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, με τον υπουργό Ανάπτυξης να επισημαίνει πως ιδιαίτερα τώρα με τη νέα νομοθεσία για τα φωτοβολταϊκά αυτές οι επενδύσεις διευκολύνονται.

Ακόμη αντηλλάγησαν απόψεις για το ζήτημα της ενεργειακής επάρκειας στην Ευρώπη και για την πολιτική των αγωγών που ακολουθείται τόσο από άλλα ευρωπαϊκά κράτη όσο και από την Ελλάδα.

Από την πλευρά, ο κ. Σπέκχαρντ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως η συνάντηση αυτή «αποτελεί ισχυρό μήνυμα του ενδιαφέροντος του προέδρου μας και της ενδυνάμωσης της συνεργασίας μας με τους συμμάχους μας, συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδας, και της συνεργασίας μας για να αντιμετωπίσουμε από κοινού τα παγκόσμια προβλήματα».

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι με τη σχέση μας με την Ελλάδα, και το Υπουργείο αυτό μαζί με τις ΗΠΑ εργάζονται από κοινού για το καλό των δυο χωρών μας» πρόσθεσε.

Εν τω μεταξύ, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Χατζηδάκης έστειλε νέο μήνυμα στις τράπεζες για τη χρηματοδότηση της πραγματικής οικονομίας. «Ολοι, προφανέστατα και οι τράπεζες, πρέπει να καταλάβουν ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να συμβιβαστεί με κανέναν. Μας ενδιαφέρουν πάνω απ’ όλα οι πολίτες και το μέλλον του τόπου» σημείωσε χαρακτηριστικά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα