Ομιλος Ρέστη: Κοινοπραξία με επενδυτικό fund του Αμπου Ντάμπι

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 12:25
UPD:12:45

Μνημόνιο Συνεργασίας (Memorandum of Understanding) υπέγραψαν την 23η Φεβρουαρίου, στο Αμπου Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ο Όμιλος Ρέστη και η ελεγχόμενη από τη βασιλική οικογένεια Επενδυτική Εταιρεία INTERNATIONAL PETROLEUM INVESTMENT COMPANY (IPIC).

Το Μνημόνιο Συνεργασίας προβλέπει την αποκλειστική συνεργασία των δύο πλευρών, στους τομείς Ναυτιλίας, Ενέργειας, Μεταφορών, Αποθήκευσης, Ναυπηγείων, Αγωγών και Λιμενικών Εγκαταστάσεων.

Πιο συγκεκριμένα, οι δύο οργανισμοί συμφώνησαν στη δημιουργία ενός κοινοπρακτικού σχήματος με αρχικό ποσό επένδυσης $1,5 δισ., το management του οποίου θα ασκεί ο Όμιλος Ρέστη από την Αθήνα. Στη συμφωνία προβλέπεται και η δημιουργία βάσης της κοινοπραξίας στο Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ.

Κατά την τελετή υπογραφής του Μνημονίου Συνεργασίας, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου IPIC κ. Κhadem A. Al Qubaisi δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για μια σημαντική συμμαχία του Ομίλου IPIC με έναν ισχυρό επιχειρηματικό Όμιλο που γνωρίζει καλά τα μυστικά και τις δυνατότητες της παγκόσμιας ναυτιλίας. Γνωρίζουμε καλά τον Όμιλο Ρέστη και επενδύουμε στην εμπειρία και στην τεχνογνωσία που διαθέτει στον ευρύτερο τομέα των μεταφορών. Η νέα κοινοπραξία μέσα από εξαγορές και στρατηγικές τοποθετήσεις στοχεύει να δημιουργήσει στο Abu Dhabi τον πρώτο ολοκληρωμένο και καθετοποιημένο όμιλο που θα δραστηριοποιείται, όχι μόνον στην εξόρυξη και επεξεργασία πετρελαίου, αλλά και στην μεταφορά του. Η παγκόσμια οικονομική κρίση προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες τις οποίες θα προσεγγίσουμε με προσεκτικά βήματα και ενδελεχή μελέτη. Η νέα αυτή προσπάθεια έχει σκοπό να καταστήσει το Abu Dhabi κέντρο των παγκόσμιων οικονομικών εξελίξεων σε μια εξαιρετικά δύσκολη αλλά και ελπιδοφόρο διεθνή συγκυρία.»

Από την πλευρά του ο κ. Βίκτωρας Ρέστης αφού εξήρε το ρόλο και την οικονομική ευρωστία του Εμιράτου του Αbu Dhabi σχολίασε: «Οι ισχυρές συμμαχίες δημιουργούν τις προϋποθέσεις για ένα νέο ξεκίνημα, μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία. Η κοινοπραξία που δημιουργούμε σήμερα μπορεί να δημιουργήσει προστιθέμενη αξία σε επενδύσεις και επιχειρηματικά σχήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες από την έλλειψη κεφαλαίων και τεχνογνωσίας. Θεωρούμε ιδιαίτερα τιμητικό το γεγονός ότι ο Όμιλος IPIC με την πανίσχυρη κεφαλαιακή του βάση και τη μοναδική στρατηγική τοποθέτησή του στην πετροχημική βιομηχανία, επέλεξε έναν Ελληνικό Επιχειρηματικό Όμιλο με εμπειρία και διεισδυτικότητα στην παγκόσμια οικονομία για να υλοποιήσει τους φιλόδοξους στόχους του. Θα ήθελα να ευχαριστήσω με τα θερμότερα λόγια τους κ.κ. Khadem A. Al Qubaisi και Αli Jassim γιατί χωρίς τη δική τους επιμονή, οξυδέρκεια και διορατικότητα η υπογραφή της συμφωνία δεν θα ήταν δυνατή…»



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα