Vodafone: Προς περικοπή 500 θέσεων εργασίας στη Βρετανία

Τρίτη, 24 Φεβρουαρίου 2009 14:19
UPD:14:25

Οι απολύσεις αφορούν σε «όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας» και αποτελούν μέρος του ήδη ανακοινωθέντος σχεδίου εξοικονόμησης δαπανών κατά 1 δισ. στερλίνες μέχρι το Μάρτιο του 2011.

Σε κατάργηση 500 θέσεων εργασίας στη Βρετανία προχωρά η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο κόσμο, Vodafone, με στόχο να περιορίσει τις δαπάνες και να θωρακίσει την κερδοφορία της, μεσούσης της οικονομικής κρίσης.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σάιμον Γκόρντον, οι απολύσεις αφορούν σε «όλες τις βαθμίδες της ιεραρχίας» και αποτελούν μέρος του ήδη ανακοινωθέντος σχεδίου εξοικονόμησης δαπανών κατά 1 δισ. στερλίνες μέχρι το Μάρτιο του 2011.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Vodafone, Βιττόριο Κολάο, πιέζει τα διευθυντικά στελέχη της εταιρείας να αυξήσουν την κερδοφορία από τις υφιστάμενες δραστηριότητες. Νωρίτερα αυτόν το μήνα, συμφώνησε να συγχωνευθεί η μονάδα της Αυστραλίας με τη μονάδα της Hutchison Telecommunications στη χώρα.

Το περιθώριο κερδών EBITDA της μονάδας του ομίλου στη Βρετανία διαμορφώθηκε στο 23,2%, το εξάμηνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου. Στη Γερμανία, τη μεγαλύτερη αγορά της Vodafone, το αντίστοιχο περιθώριο ήταν στο 44% και στην Ιταλία στο 44,9%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα