Μεγάλη άνοδος του χαλκού στη Ν. Υόρκη

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 08:11
UPD:08:17

Ανοδο, τη μεγαλύτερη σε χρονικό διάστημα πλέον των δύο εβδομάδων, σημείωσε ο χαλκός στη Ν. Υόρκη καθώς η ανάκαμψη των αμερικανικών μετοχών ανανέωσε την αισιοδοξία για τη ζήτηση των μετάλλων.

Ο Dow Jones Industrial Average (DJIA) και ο Standard & Poor’s 500 Index, που και οι δύο υποχώρησαν στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1997, κινήθηκαν ανοδικά καθώς οι μεγάλες εταιρείες λιανικής εμφάνισαν κέρδη, υψηλότερα των εκτιμήσεων των οικονομικών αναλυτών. Ο χαλκός έχει σημειώσει φέτος άνοδο 6,4% εν μέσω εικασιών ότι οι κυβερνητικές δαπάνες θα τονώσουν το χρηματοπιστωτικό σύστημα και την οικονομία.

Τα συμβόλαια του χαλκού για παράδοση Μαΐου αναρριχήθηκε 4,9 σεντς, ποσοστό 3,4% φθάνοντας στο 1,50 δολ. η λίμπρα στο Comex του Χρηματιστηρίου Εμπορευμάτων της Ν. Υόρκης (Nymex), σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο για πιο διαπραγματεύσιμα συμβόλαια από τις 6 Φεβρουαρίου. Χθες η τιμή του μετάλλου αναρριχήθηκε 1,3%.

Ο χαλκός για παράδοση σε τρεις μήνες σημείωσε άνοδο 54 δολ., ποσοστό 1,7%, φθάνοντας στα 3.285 δολ. ο μετρικός τόνος (1,49 δολ. η λίμπρα) στο Λονδίνο. Η τιμή του μετάλλου άγγιξε τα επίπεδα ρεκόρ των 8.940 δολ. ο τόνος στις 2 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα