Deutsche Boerse: «Ψαλιδίζει» τις προβλέψεις για τις φετινές δαπάνες

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 10:40

Χαμηλότερες δαπάνες, σε σχέση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις της, προβλέπει για το 2009 η Deutsche Boerse, διαχειρίστρια του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου στον κόσμο βάσει κεφαλαιοποίησης, στο πλαίσιο των προσπαθειών της να διατηρήσει την ανάπτυξη.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε σήμερα πως τα έξοδά της δεν θα ξεπεράσουν φέτος τα 1,28 δισ. ευρώ της προηγούμενης χρονιάς. Βάσει των προηγούμενων προβλέψεων, αναμενόταν μια αύξηση της τάξεως του 5%.

Η Deutsche Boerse σκοπεύει να διανείμει μέρισμα 2,10 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2008, αμετάβλητο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι μετοχές της αναρριχήθηκαν σήμερα έως 9,5%.

Η εταιρεία ανακοίνωσε χθες, μετά το κλείσιμο των αγορών, μείωση των κερδών της κατά 18% στο τέταρτο τρίμηνο. Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη διαμορφώθηκαν σε 222,4 εκατ. ευρώ, ξεπερνώντας τις προβλέψεις των αναλυτών.

Η Deutsche Boerse προσπαθεί να μειώσει τις δαπάνες της από τα τέλη του 2007. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε να μεταφέρει το γραφείο της στη Φρανκφούρτη στη γειτονική πόλη Έσμπορν, ενώ σχεδιάζει να εξοικονομήσει και 100 εκατ. ευρώ ετησίως από το 2010 μετά την αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της και την περικοπή θέσεων εργασίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα