Σε απειθαρχία στις επιλογές της Ε.Ε. καλεί η Αλ. Παπαρήγα

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 13:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σε απειθαρχία μποστά στις αποφάσεις του ευρωδικαστηρίου και όλες τις επιλογές της Ε.Ε., κάλεσε η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, κληθείσα να σχολιάσει τις πληροφορίες για την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου σχετικά με τις συντάξεις των γυναικών που εργάζονται στο Δημόσιο.

«Η διαφορά των 5 χρόνων στη συνταξιοδότηση ανδρών και γυναικών είναι ανάγκη να υπάρχει και εξαιτίας των σκληρών συνθηκών ζωής και δουλειάς που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες, αλλά αν θέλετε σε ένα βαθμό έχει να κάνει και με ειδικούς βιολογικούς λόγους, τη μητρότητα κλπ. Όσο η γυναίκα σηκώνει δυσβάσταχτα βάρη πρέπει να υπάρχει και αυτή η θετική διάκριση», τόνισε η κ. Παπαρήγηα και ζήτησε «να μην εφαρμοστεί η απόφαση».

Όσον αφορά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου για την οικονομική κρίση, η κ. Παπαρήγα παρατήρησε: «Η κρίση έχει ξεκινήσει, θα είναι οξύτερη μέσα στο 2009 και πιστεύουμε ότι θα κρατήσει και το 2010. Οι συνεδριάσεις που κάνει η κυβέρνηση έχουν ένα στόχο: Να μεθοδεύσουν το ξεγέλασμα των εργαζομένων και να ρίξουν τα βάρη ολοκληρωτικά σε αυτούς».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα