Centrica: Αναζητά δάνειο έως 450 εκατ. στερλινών

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 13:48
UPD:13:53

Δάνειο έως 450 εκατ. στερλινών (650 εκατ. δολ.) επιδιώκει να εξασφαλίσει η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Βρετανία, Centrica, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τρία από τα αιολικά της πάρκα στη χώρα.

Δάνειο έως 450 εκατ. στερλινών (650 εκατ. δολ.) επιδιώκει να εξασφαλίσει η μεγαλύτερη εταιρεία ενέργειας στη Βρετανία, Centrica, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τρία από τα αιολικά της πάρκα στη χώρα, όπως αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με άτομα προσκείμενα στο θέμα, δηλώσεις των οποίων επικαλείται το πρακτορείο, η Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ έχει ρόλο συμβούλου στη διευθέτηση του δανείου, 15ετούς διάρκειας.

Οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις προωθούν την κατασκευή αιολικών πάρκων, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της παραγωγής του 20% της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2020.

Σύμφωνα, πάντως, με παράγοντα του τραπεζικού κλάδου, ορισμένες τράπεζες έχουν σταματήσει να παρέχουν χρηματοδότηση για θαλάσσια αιολικά πάρκα λόγω του αυξημένου κόστους.

Ο εκπρόσωπος της Centrica, ¶ντριου Τούρπιν, καθώς και ο εκπρόσωπος της Bank of Tokyo Mitsubishi αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα