Gazprom: Μέχρι τα τέλη Μαρτίου η συμφωνία με Νιγηρία

Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2009 14:29

Αισιόδοξη ότι η συμφωνία ύψους 2,5 δισ. δολαρίων, για την εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Νιγηρία, θα ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου εμφανίζεται η ηγεσία της Gazprom.

«Απέχουμε ένα μήνα από την κατάληξη στη συμφωνία για την κοινοπραξία», τόνισε ο διαχειριστικός διευθυντής της Gazprom Nigeria, Βλαντιμίρ Ιλιάνιν, μιλώντας σήμερα σε συνέδριο στην πρωτεύουσα της αφρικανικής χώρας Αμπούζα.

Η συνεργασία θα επιτρέψει την ίδρυση κοινοπραξίας 50/50 του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού με την κρατική νιγηριανή πετρελαϊκή εταιρεία NNPC.

Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η Nigerian National Petroleum Corp. (NNPC) γνωστοποίησε ότι υπέγραψε μνημόνιο κατανόησης με τη Gazprom για δημιουργία κοινοπραξιών, ωστόσο δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες. Όπως είχε διευκρινιστεί, τότε, η συμφωνία αφορούσε στην εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου καθώς και στον ηλεκτρισμό.

Αν και η Νιγηρία διαθέτει τα έβδομα μεγαλύτερα εξακριβωμένα αποθέματα φυσικού αερίου στον πλανήτη, η έλλειψη κεφαλαίων και η απουσία ρυθμιστικού πλαισίου δεν της έχουν επιτρέψει να αναπτύξει τη βιομηχανία φυσικού αερίου σε επίπεδα που έστω να προσεγγίζουν το πλήρες δυναμικό της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα