Ασιατικά Χρηματιστήρια

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 05:32
UPD:05:38

Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότερες ασιατικές μετοχές με τα υψηλότερα κέρδη να σημειώνουν οι μετοχές των ιαπωνικών αυτοκινητοβιομηχανιών και των χαλυβουργιών, καθώς το γιέν υποτιμήθηκε, περιορίζοντας τις απώλειες των εταιρειών τηλεπικοινωνιών.

Πέντε μετοχές κινήθηκαν ανοδικά σε κάθε τρεις που σημείωναν απώλειες στον MSCI Asia Pacific Index, ο οποίος σημείωσε άνοδο 0,2% φθάνοντας στις 75,54 μονάδες στις 9:59 π.μ. στο Τόκιο. Ο δείκτης από το κλείσιμό του στα χαμηλότερα επίπεδα σε χρονικό διάστημα πέντε ετών πριν από δύο ημέρες, σημείωσε άνοδο 1,6%. Ο περιφερειακός δείκτης έχει υποχωρήσει φέτος 16% καθώς οι υφέσεις στις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου επηρέασαν αρνητικά τα κέρδη των ασιατικών εταιρειών στην Ασία.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 αναρριχήθηκε 1,3% και στη Ν. Κορέα ο δείκτης Kospi ισχυροποιήθηκε 1,5%, καθώς οι μετοχές της KT Corp., της μεγαλύτερης εταιρείας τηλεπικοινωνιών και Ιντερνετ της χώρας πήρε έγκριση από την επιτροπή ανταγωνισμού να συγχωνευθεί με τη θυγατρική της KT Freetel Co.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα