Μέτρα για περικοπή των δαπανών από το ΥΜΕ

Πέμπτη, 26 Φεβρουαρίου 2009 14:36

«Μπροστά στην παγκόσμια, διαρκή και σφοδρή, οικονομική κρίση η οποία χτυπά και την πόρτα της Ελληνικής πραγματικής οικονομίας, οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε άμεσα, με ταχύτητα και υπευθυνότητα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών.

Περικοπή των δαπανών του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών αποφάσισε ο αρμόδιος υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ανταποκρινόμενος στο χθεσινό αίτημα του Πρωθυπουργού για δημοσιονομική εξυγίανση.

«Μπροστά στην παγκόσμια, διαρκή και σφοδρή, οικονομική κρίση η οποία χτυπά και την πόρτα της Ελληνικής πραγματικής οικονομίας, οφείλουμε όλοι να ανταποκριθούμε άμεσα, με ταχύτητα και υπευθυνότητα», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών και πρόσθεσε: «προχωρούμε λοιπόν σε περικοπές των δαπανών και σε εξορθολογισμό της λειτουργίας των υπουργείων μας».

Μετά από έκτακτη σύσκεψη, την οποία συνεκάλεσε ο κ. Στυλιανίδης στο ΥΜΕ, αποφασίστηκαν τα ακόλουθα μέτρα:

Α) Να περικοπούν όλες οι ελαστικές δαπάνες του ΥΜΕ κατά 10%.

Β) Αντίστοιχες περικοπές των ελαστικών δαπανών επιβάλλονται και στις εποπτευόμενες από το ΥΜΕ ΔΕΚΟ καθώς επίσης και τους άλλους φορείς εποπτείας ΥΜΕ.

Γ) Να μειωθούν οι αμοιβές των Προέδρων και Διευθυνόντων Συμβούλων των ΔΕΚΟ και άλλων φορέων στα όρια των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Δ) Να επισπευστεί η διαδικασία της εξυγίανσης του ΟΣΕ καθώς και άλλων ΔΕΚΟ.

Ε) Να επισπευσθεί κάθε απαιτούμενη νομοθετική πρωτοβουλία και να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα για τη μείωση της γραφειοκρατίας.

Για τη γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή όλων των ανωτέρω μέτρων, ο υπουργός Μεταφορών όρισε ειδική επιτροπή παρακολούθησης, η οποία θα παρακολουθεί συστηματικά, θα καταγράφει και θα ενημερώνει για την αποτελεσματική εφαρμογή των μέτρων που πρέπει να υλοποιηθούν εντός του επόμενου μήνα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα