Ρουμανία: Διαδικασίες για την ιδιωτικοποίηση της Avioane Craiova

Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 08:06

Ο αρμόδιος για τις ιδιωτικοποιήσεις οργανισμός στη Ρουμανία (AVAS) θα συνεχίσει τις προσπάθειες για την ιδιωτικοποίηση της εργοστασιακής μονάδας τεχνικής γραμμής αεροσκαφών Avioane Craiova SA, καθώς συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με την ιταλική αεροπορική βιομηχανία Alenia Aeronautica.

Η ιταλική εταιρεία έχει εκφράσει επίσημο ενδιαφέρον για την εξαγορά της ρουμανικής μονάδας, ενώ η AVAS επεξεργάζεται τα έγραφα που κατέθεσε η Alenia. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα νέα συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Μαρτίου.

Στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης της Avioane Craiova SA, έχει ρόλο και το υπουργείο Οικονομικών της Ρουμανίας.

Η Avioane Craiova SA, ιδρύθηκε το 1972 με κύριο στόχο την παραγωγή αεροσκαφών και πλοίων, αλλά και την παροχή ανάλογης τεχνικής υποστήριξης, για τη συντήρηση των παραγόμενων αεροσκαφών. Η βιομηχανική αυτή μονάδα, καλύπτει τις ανάγκες συντήρησης των αεροσκαφών της ρουμανικής πολεμικής αεροπορίας, ενώ έχει πιστοποιηθεί για τη διεξαγωγή τεχνικών επιθεωρήσεων για τους κινητήρες, αλλά και τα δομικά μέρη των αεροσκαφών. Παράλληλα, η Avioane Craiova SA παράγει υποσυστήματα και εξοπλισμό για αεροσκάφη πολιτικών χρήσεων.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα