Σύντομα εξελίξεις στην Ολυμπιακή

Ολοκληρώνονται οι διαπραγματεύσεις με MIG και Swissport
Παρασκευή, 27 Φεβρουαρίου 2009 10:25
UPD:11:32

Την ερχόμενη Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν, σύμφωνα με τον ανακοινωθέν χρονοδιάγραμμα, οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στους συμβούλους της κυβέρνησης με τον Ομιλο MIG και την εταιρεία Swissport για την αποκρατικοποίηση των τριών εταιρειών της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ωστόσο, αίσθηση προκάλεσε η χθεσινή αναφορά εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ ότι υπάρχει και δεύτερος υποψήφιος επενδυτής για την Ο.Α. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε πρόταση από την AirWorks (σχήμα επενδυτικών κεφαλαίων) η οποία όμως απορρίφθηκε από τους συμβούλους αποκρατικοποίησης.

Πάντως, το διάστημα των τριών εβδομάδων που είχε οριστεί προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αποκλειστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών (κυβέρνησης - MIG) λήγει στο τέλος της επόμενης εβδομάδας και σύμφωνα με πληροφορίες η υπογραφή των συμφωνιών θα πρέπει πλέον, εκτός απρόοπτου, να θεωρείται θέμα χρόνου καθώς φαίνεται ότι οι συζητήσεις εξελίσσονται ιδιαίτερα ικανοποιητικές.

Σε ό,τι αφορά την επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ολυμπιακής Αεροπορίας εν όψει Πάσχα αλλά και της θερινής περιόδου ο κ. Στυλιανίδης, αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε χθες με τους διευθύνοντες συμβούλους των εταιρειών του Ομίλου της Ο.Α., τόνισε ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα που είχε ήδη ανακοινωθεί από πέρυσι τον Αύγουστο. Για την κάλυψη του θερινού προγράμματος της εταιρείας δεν πρόκειται να γίνουν ενοικιάσεις νέων αεροσκαφών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αναφορές του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Τσιόκα ότι υπάρχει και δεύτερος υποψήφιος επενδυτής για την Ο.Α. τον οποίο η κυβέρνηση αποκρύπτει ο κ. Στυλιανίδης δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση σημειώνοντας ότι την ευθύνη για το χειρισμό του θέματος έχει ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης.

Τέλος, ο υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι επισπεύδεται η υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης του ΟΣΕ. Tην πρόταση του ΠΑΣΟΚ για τη δημιουργία ενός μεικτού σχήματος με ιδιωτικά και κρατικά κεφάλαια για μια «αξιόπιστη» Ολυμπιακή Αεροπορία επανέλαβαν σε συνέντευξη Τύπου ο πολιτικός εκπρόσωπος του κόμματος για θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών, Νίκος Σηφουνάκης και ο υφηγητής ΚΤΕ του τομέα, Χάρης Τσιόκας.

Φ. ΖΩΗΣ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΜΙΓ



Σχολιασμένα