Aπώλειες δολαρίου και γιέν έναντι του ευρώ

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 07:08

Πτωτικά κινήθηκε το δολάριο και το γιέν μετά τη σημερινή απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Αυστραλίας να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια για πρώτη φορά σε επτά μήνες, αυξάνοντας τη ζήτηση για περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις.

Τα νομίσματα των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας περιόρισαν την άνοδο δύο ημερών έναντι του ευρώ καθώς η Reserve Bank of Australia διατήρησε αμετάβλητα τα επιτόκια στο 3,25%. Το γιέν κινήθηκε επίσης πτωτικά καθώς οι ασιατικές μετοχές περιόρισαν τις απώλειες και ανοδικά κινήθηκαν οι μετοχές στις ΗΠΑ, αυξάνοντας την εμπιστοσύνη κάποιων επενδυτών να προχωρήσουν και πάλι σε συναλλαγές, γνωστές ως carry trades.

Το δολάριο υποχώρησε στο 1,2631 ανά ευρώ στη 1:10 μ.μ. στο Τόκιο από 1,2578 που ήταν αργά χθες στη Ν. Υόρκη. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματεύθηκε στα 97,57 γιέν από 97,45 γιέν. Το ευρώ αναρριχήθηκε στα 123,23 γιέν από 122,58 γιέν.

Τα επιτόκια στην Ιαπωνία βρίσκονται στο 0,1% και στις ΗΠΑ κοντά στο μηδέν, έναντι 3,25% στην Αυστραλία και 3,50% στη Ν. Ζηλανδία ενθαρρύνοντας τους επενδυτές να δανειστούν σε γιέν και σε δολάριο ΗΠΑ και να επενδύσουν σε περιουσιακά στοιχεία με υψηλότερες αποδόσεις αλλού.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD
  • USDJPY



Σχολιασμένα