Opel: Ζωτικής σημασίας η διατήρηση του ελέγχου από τη GM

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 13:09
REUTERS/ALEX GRIMM

Η General Motors θα πρέπει να διατηρήσει την ιδιοκτησία της Opel, προκειμένου να έχει η γερμανική εταιρεία την απαραίτητη για την κατασκευή νέων μοντέλων τεχνογνωσία, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της τελευταίας, Χανς Ντεμάν, από τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτων της Γενεύης.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία πιθανόν να πουλήσει έως το 50% της Adam Opel, καθώς αναζητά 3,3 δισ. ευρώ για τη διάσωση της μονάδας της. Στο πλαίσιο αυτό, βρίσκεται σε συζητήσεις με τις κυβερνήσεις της Γερμανίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας, προκειμένου να αντλήσει κεφάλαια για την Opel και τη βρετανική θυγατρική της, Vauxhall.

Η ιδιοκτησία της Opel από τη GM είναι «απολύτως απαραίτητη, γιατί χρειαζόμαστε τη μητρική μας εταιρεία να μας παράσχει και να βοηθήσει στην ανάπτυξη της τεχνολογίας», δήλωσε ο Ντεμάν σε συνέντευξή του στο Bloomberg Television.

Η Opel ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι χρειάζεται κρατική ένεση ρευστότητας ύψους 3,3 δισ. ευρώ, προκειμένου να αποφύγει το κλείσιμο εργοστασίων και τις περικοπές θέσεων εργασίας.

Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας, Καρλ Τέοντορ Γκούτενμπεργκ, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία έχει παρουσίασε στην κυβέρνηση ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης, το οποίο και θα εξεταστεί με μεγάλη προσοχή. «Δεν θα λάβουμε βιαστικές αποφάσεις για κρατική βοήθεια, αφού πρόκειται για τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών», τόνισε ο κ. Γκούτενμπεργκ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • GBPUSD



Σχολιασμένα