Munich Re: Κάμψη 76% στα κέρδη δ’ τριμήνου

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 13:33
UPD:13:43

O διευθύνων σύμβουλος της Munich Re, Νικόλαους φον Μπόμχαρντ, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της μεγαλύτερης εταιρείας αντασφάλισης.

Η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφάλισης στον κόσμο, Munich Re, εγκατέλειψε σήμερα τον στόχο κερδοφορίας της για το 2010 και ανακοίνωσε μείωση των κερδών για το τέταρτο τρίμηνο κατά 76%.

Ο στόχος για κέρδη 19 ευρώ ανά μετοχή την επόμενη χρονιά «δεν μπορεί να επιτευχθεί», καθώς οι επενδυτικές αποδόσεις δεν θα ανέλθουν στον στόχο του 4,5% που έχει θέσει η διοίκηση, αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

Όπως σημειώνει, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν, στο τέταρτο τρίμηνο, στα 133 εκατ. ευρώ από 552 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε μια βιώσιμη ανάπτυξη της κερδοφορίας παρά μια βραχυπρόθεσμη μεγιστοποίηση των κερδών μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Munich Re, Νικόλαους φον Μπόμχαρντ, σε συνέντευξη Τύπου.

Την περασμένη χρονιά, τα κέρδη της εταιρείας μειώθηκαν κατά 61% στα 1,5 δισ. ευρώ, καθώς η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση έπληξε τις χρηματαγορές. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο δείκτης Dow Jones Stoxx 600 υποχώρησε κατά 46%, αναγκάζοντας τη Swiss Re να «κόψει» τις προβλέψεις της δύο φορές εντός του 2008.

Οι μετοχές της υποχωρούσαν νωρίτερα στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης κατά 55 σεντς, ή 0,6%, στα 91,61 ευρώ. Για τη χρήση 2008 η εταιρεία θα διανείμει μέρισμα 5,50 ευρώ ανά μετοχή, αμετάβλητο σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα