Σε επιφυλακή για τη θωράκιση της οικονομίας

Συνεδρίαση Κυβερνητικής Επιτροπής
Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 14:41
UPD:04/03/2009 12:23

«Κάθε μέρα βιώνουμε αναπάντεχες, δυσάρεστες εξελίξεις στην πρωτοφανή οικονομική κρίση που αγγίζει όλες τις παγκόσμιες οικονομίες και κατ' επέκταση και την ελληνική».

Αυτό τόνισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννης Παπαθανασίου μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής στο Μέγαρο Μαξίμου με θέμα τη διεθνή οικονομική κρίση.

Γ. Παπαθανασίου: Είμαστε σε επιφυλακή για να θωρακίσουμε την οικονομία της χώρας

Γ. Παπαθανασίου: Είμαστε σε επιφυλακή για να θωρακίσουμε την οικονομία της χώρας

Ο κ. Παπαθανασίου πρόσθεσε ότι «στόχος του σχεδίου μας είναι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση με τις όσο το δυνατόν λιγότερες περιπτώσεις, ειδικά για τα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Το σχέδιό μας έχει στόχο αφενός να περιορίσει τα ελλείμματα του δημοσίου και αφετέρου αναπτυξιακές δράσεις, που να δημιουργήσουν νέα εισοδήματα για τους Έλληνες και νέες θέσεις εργασίας. Είμαστε, όμως, και σε επιφυλακή για να θωρακίσουμε την οικονομία της χώρας».

Η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε πως «κάθε μέρα προστίθενται νέα στοιχεία, τα οποία προβληματίζουν ολόκληρη την Ευρώπη, ιδιαίτερα μετά το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Κορυφής και ενόψει της επόμενης συνεδρίασης».

Ντ. Μπακογιάννη: Απόλυτος συντονισμός και αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ντ. Μπακογιάννη: Απόλυτος συντονισμός και αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση της κρίσης

Ο στόχος μας, συνέχισε η κ. Μπακογιάννη, είναι να υπάρξει απόλυτος συντονισμός όλων των ευρωπαϊκών χωρών, καθώς και συνεργασία και αλληλεγγύη στην αντιμετώπιση της κρίσης.

Συναντήσεις Κ. Καραμανλή με Κ. Παπούλια - αρχηγούς κομμάτων

Με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια (στις 11:30) και τον πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα (13:00) συναντάται αύριο Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής της Ε.Ε. για την οικονομική κρίση.

To απόγευμα έγινε γνωστό πως οι συναντήσεις του κ. Καραμανλή με τους πολιτικούς αρχηγούς καθορίστηκαν για την Πέμπτη http://www.naftemporiki.gr/news/static/09/03/03/1636265.htm .

Το μεσημέρι, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συνακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος σημείωσε πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο ίδιος, προκειμένου να βρεθεί κοινή συνισταμένη και να γίνει δυνατή η συνεννόηση όλων των πολιτικών δυνάμεων, επισημαίνοντας πως είναι φυσικό να γίνεται τέτοια συζήτηση στο ανώτατο επίπεδο για τις εξελίξεις στην οικονομία που, όπως ανέφερε, είναι είναι γρήγορες.

Σχετικά με την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή για την οικονομία από πλευράς του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ο κ. Αντώναρος έκανε λόγο για δικαίωμα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πλαίσιο λειτουργίας του κοινοβουλίου, στο οποίο η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί.

Για το ενδεχόμενο επιβολής μέτρων για την αύξηση των δημοσίων εσόδων, παρέπεμψε στην απάντηση του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες, ενώ μετά από σχετική ερώτηση δήλωσε πως σ' αυτή τη σύνοδο κορυφής οι 27 ηγέτες δεν κάθισαν στον ίδιο τραπέζι για να πάρουν αποφάσεις αλλά για να ανταλλάξουν απόψεις, καταγράφοντας τις τάσεις που υπάρχουν ενόψει της τακτικής συνόδου στις 19 και 20 Μαρτίου.

Αναφερόμενος στις διμερείς συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός, τόνισε πως διεξήχθησαν σε φιλικό και αρμονικό κλίμα, και πρόσθεσε πως παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο, όπως το χαρακτήρισε, σχέδιο για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τη διεθνή οικονομική κρίση.

Καταλήγοντας επανέλαβε πως όποτε χρειάζεται λαμβάνονται συμπληρωματικές πρωτοβουλίες και υπογράμμισε πως «η Ελλάδα και ολοκληρωμένο σχέδιο έχει και τη βούληση να το εφαρμόσει, αταλάντευτα και απαρέγκλιτα ώστε να φτάσουμε στο στόχο» που είναι η οικονομία μας να είναι δυναμωμένη στο διάστημα που θα έρθει και που θα τελειώσει η κρίση.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα