Επίθεση ΥΠΟΙΟ στο ΠΑΣΟΚ για το έλλειμμα του 2008

Τρίτη, 03 Μαρτίου 2009 19:47
UPD:19:50

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, απορρίπτοντας τις αιτιάσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομική πολιτική και συγκεκριμένα για το έλλειμα του 2008.

«Τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008, έχουν ληφθεί υπόψη κατά την κατάρτιση του επικαιροποιημένου Προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης, το οποίο έχει καταθέσει η Κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Με βάση τα στοιχεία αυτά, το έλλειμμα της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκε στο 3,7% του ΑΕΠ, όπως άλλωστε αναφέρεται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα» αναφέρει ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου.

«Αντί, συνεπώς, να ρωτά ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για ανύπαρκτα ζητήματα, ας ρωτήσει καλύτερα το οικονομικό επιτελείο του κόμματός του, πώς τα κατάφερε και ανακάλυψε πάλι ένα θέμα που δεν υφίσταται;» καταλήγει.

Από την πλευρά του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, επανέλαβε πως ενώπιον της διεθνούς κρίσης όλες οι πολιτικές δυνάμεις, όλοι οι κοινωνικοί εταίροι, οφείλουν να επιδείξουν ωριμότητα και υπευθυνότητα.

«Αυτή την κρίσιμη ώρα, η γνώριμη πια τακτική της διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, της όξυνσης και του μηδενισμού δεν συνιστά άλλοθι για κανέναν. Παρά και το σημερινό ολίσθημα του εκπροσώπου του κ. Παπανδρέου, εμείς περιμένουμε - όπως άλλωστε το απαιτούν όλοι οι Έλληνες - το ΠΑΣΟΚ να συναισθανθεί πως τώρα είναι η ώρα της ευθύνης για όλους» πρόσθεσε.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα