Ιστορική πτώση

Τι έγινε στις αγορές
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 00:01

Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα διολίσθησαν χθες οι ευρωπαϊκές μετοχές, καθώς οι επενδυτές συνέχισαν να εγκαταλείπουν τις αγορές μετοχών προς αναζήτηση πιο ασφαλούς καταφυγίου.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 υποχώρησε για έβδομη φορά στις τελευταίες οχτώ συνεδριάσεις. Με απώλειες 1,9% τερμάτισε στις 669,94 μονάδες, στο χαμηλότερο κλείσιμο από την πρώτη του εμφάνιση τον Ιούλιο του 1997. Ο δείκτης Stoxx 600 υποχώρησε 1,8% σε επίπεδα, που είχε να δει από τα τέλη του 1996.

Στο επίκεντρο των πιέσεων βρέθηκαν οι πετρελαιοβιομηχανίες, καθώς οι τιμές του αργού, που υποχώρησαν 10% τη Δευτέρα, δεν παρουσίασαν χθες ουσιαστική ανάκαμψη. Σε καθοδική τροχιά παρέμεινε και ο τραπεζικός κλάδος. Οι Societe Generale, Lloyds, Credit Suisse και Barclays υποχώρησαν από 2,5% έως 7,9%, ενώ η HSBC είχε απώλειες 1%. «Φωτεινή» εξαίρεση ήταν η Standard Chartered, η οποία ανακοίνωσε ότι τα κέρδη της αυξήθηκαν 19% το 2008 και είδε τη μετοχή της να ενισχύεται 7,3%.

Στη Wall Street σε μία ρευστή συνεδρίαση με αρκετές εναλλαγές προσήμου, οι δείκτες κατάφεραν τελικά να σκαρφαλώσουν σε θετικό έδαφος. Δεν μπόρεσαν όμως να απομακρυνθούν ιδιαίτερα από τα χαμηλά 12ετίας, στα οποία έχουν διολισθήσει. Στους μεγάλους κερδισμένους της χθεσινής συνεδρίασης ήταν οι μετοχές των Caterpillar με κέρδη άνω του 4% και McDonald's με κέρδη περίπου 3%.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα