«Βήμα ανάπτυξης» η παραχώρηση εγκαταστάσεων του ΟΛΠ

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 06:11

Ψηφίστηκε επί της αρχής από την ολομέλεια της Βουλής η σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων στις προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ στην κινεζική εταιρεία Cosco. Καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Κανένας εργαζόμενος δεν θα χάσει τη δουλειά του επανέλαβε ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας.

Ως «βήμα ανάπτυξης» για τον τόπο, χαρακτήρισε ο υπουργός, Αναστάσης Παπαληγούρας, τη σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΟΛΠ Α.Ε., μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής επί του νομοσχεδίου, το οποίο ψηφίστηκε επί της αρχής κατά πλειοψηφία, ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για εκχώρηση του λιμανιού, ο κ. Παπαληγούρας τόνισε πως «ουδεμία πώληση ή εκποίηση Δημόσιας περιουσίας πραγματοποιείται, ουδεμία πρόθεση πώλησης οιουδήποτε λιμανιού υφίσταται» και διευκρίνισε πως η παραχώρηση αποτελεί «μακροχρόνια ενοικίαση».

Διαβεβαίωσε επιπλέον ότι κανένας εργαζόμενος δεν απολύεται και δεν θα απολυθεί, ούτε αλλάζει το εργασιακό καθεστώς και κατέθεσε σειρά βελτιωτικών τροποποιήσεων για την προστασία των θέσεων εργασίας στον ΟΛΠ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα