Νομοτεχνικές βελτιώσεις στο ν/σ για ΟΛΠ

Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 12:35
UPD:12:57

Νομοτεχνική βελτίωση της κατατεθείσας τροπολογίας κατέθεσε χθες στη Βουλή ο Υπουργός Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Αναστάσης Παπαληγούρας.

Κατόπιν τούτου η περίπτωση α’ της παραγράφου 1 του άρθρου τέταρτου του Ν.3654/2008 διαμορφώνεται ως εξής:

«α) θεμελιώνει δικαίωμα άμεσης λήψης πλήρους σύνταξης κατά το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2010 έως την 31η Δεκεμβρίου 2015, κατά την κείμενη νομοθεσία ή τον ισχύοντα Γενικό Κανονισμό Προσωπικού της ΟΛΠ Α.Ε., οι δε κατά την ψήφιση του παρόντος υπηρετούντες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή έμμισθης εντολής διέπονται από το άρθρο δωδέκατο παράγραφος 4 εδάφιο α’ του ν.2688/1999 ως προς τους λόγους λύσεως της συμβάσεως εργασίας τους».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου, με τη βελτιωτική διατύπωση της τροπολογίας προβλέπεται ότι οι συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου ή οι σχέσεις έμμισθης εντολής των εργαζομένων στον ΟΛΠ μπορεί να καταγγελθούν μόνο για σπουδαίο λόγο στο πρόσωπο του εργαζομένου.

Με τον τρόπο αυτό, προστίθεται στην ανακοίνωση, προασπίζεται το εργασιακό δικαίωμα των εργαζομένων του ΟΛΠ και εξομοιώνεται το καθεστώς, ως προς τον περιορισμό του δικαιώματος καταγγελίας των συμβάσεων εργασίας, των προσληφθέντων μετά την μετατροπή του ΟΛΠ σε Ανώνυμη Εταιρεία –το 1999- με αυτούς που είχαν προσληφθεί με τέτοιες συμβάσεις πριν το 1999, όταν ο ΟΛΠ ήταν ΝΠΔΔ.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα