Νέες διαβεβαιώσεις Αν. Παπαληγούρα για τους εργαζομένους στον ΟΛΠ

Ονομαστική ψηφοφορία επί του ν/σ την Πέμπτη
Τετάρτη, 04 Μαρτίου 2009 20:24
UPD:20:28

Νέες διαβεβαιώσεις για διασφάλιση των εργαζομένων στον ΟΛΠ παρέσχε ο υπουργός Ναυτιλίας Αναστάσης Παπαληγούρας μιλώντας στη Βουλή κατά τη τη διάρκεια της επί των άρθρων συζήτησης του νομοσχεδίου με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση παραχώρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων των προβλητών ΙΙ και ΙΙΙ της ΟΛΠ Α.Ε.

«Διατηρούνται όλες οι θέσεις εργασίας, ουδείς απολύεται, δεν μεταβάλλεται το εργασιακό καθεστώς, ενισχύεται η ασφάλεια των εργαζόμενων στον ΟΛΠ δημιουργούνται 1000 νέες θέσεις εργασίας» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαληγούρας.

Μεταξύ άλλων, χαρακτήρισε αστείο «το να μιλούμε για αδυναμία άσκησης της εθνικής κυριαρχίας σε ένα κομμάτι της ελληνικής επικράτειας» αναφερόμενος στο συμβατικό κείμενο παραχώρησης με το οποίο όπως ανέφερε ρητά διευκρινίζεται ότι το Δημόσιο διατηρεί το δικαίωμα άσκησης δημόσιας εξουσίας και το δικαίωμα παρέμβασης σε έκτακτες περιπτώσεις.

Αναφορικά με την χρηματοδότηση του έργου, χαρακτήρισε «αβασάνιστες και πρόχειρες» τις επισημάνσεις περί «δήθεν ανάπτυξης του λιμανιού με ίδιους πόρους» εξηγώντας πως αυτό δεν γινόταν, καθώς ο ΟΛΠ μπορούσε να εξασφαλίσει μόλις το 50% της απαιτούμενης συνολικής επένδυσης.

Αύριο Πέμπτη στις 12 το μεσημέρι θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία - κατόπιν αιτήματος του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ - επί του νομοσχεδίου.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΛΠ



Σχολιασμένα