InBev: 41% χαμηλότερα κέρδη

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 08:46
UPD:09:33

Μείωση 41% σημείωσαν στο σύνολο της χρήσης τα καθαρά κέρδη τη μεγαλύτερης ζυθοποιΐας στον κόσμο, Anheuser-Busch InBev NV, εξ αιτίας του κόστους της συγχώνευσης ύψους 52 δισ. δολ. που δημιούργησε μια εταιρεία η οποία υπερέβη τα έσοδα από το σήμα Budweiser.

Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στο 1,29 δισ. ευρώ ή 1,29 ευρώ ανά μετοχή, από 2,2 δισ. ευρώ ή 2,25 ευρώ ανά μετοχή πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της εταιρείας, που εδρεύει στο Βέλγιο. Κατά μέσον όρο 10 οικονομικοί αναλυτές που ρωτήθηκαν από το Bloomberg News, προέβλεπαν ότι τα κέρδη της θα ήταν ύψους 1,66 δισ. δολαρίων.

Η ζυθποιΐα ανακοίνωσε επίσης ότι θα μειώσει τις δαπάνες της κατά τουλάχιστον 1 δισ. δολ. φέτος. Στο μεταξύ, η εταιρεία εξέδωσε ομόλογα και πούλησε περιουσιακά στοιχεία στην Κίνα και τις ΗΠΑ για να μειώσει το έλλειμμα ύψους 45 δισ. δολ. που απέκτησε μετά την εξαγορά βιομηχανίας μπύρας – τη μεγαλύτερη παρά ποτέ συγχώνευση στην ιστορία του κλάδου – το Νοέμβριο.

Φέτος, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Κάρλος Μπρίτο, και οι γενικοί της διευθυντές δεν θα εισπράξουν μπόνους, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Οι μετοχές της InBev σημείωσαν χθες στις Βρυξέλλες άνοδο 45 σεντς, ποσοστό 2,4%, φθάνοντας στα 19,45 ευρώ η μία.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα