Οριακή επιδείνωση του οικονομικού κλίματος τον Οκτώβριο

Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2001 16:15

Μικρή μείωση παρουσίασε τον Οκτώβριο ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα, από 101,8 μονάδες τον Σεπτέμβριο σε 101,6 τον Οκτώβριο.

Οπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποίησε σήμερα το Ιδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), η υποχώρηση του δείκτη ήταν κατά πολύ μικρότερη από εκείνη που παρουσίασε τον ίδιο μήνα ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Ε.Ε. (από 100,3 τον Σεπτέμβριο σε 99,3) και σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, εκτός από τη Γαλλία όπου παρέμεινε αμετάβλητος.

Οπως προκύπτει, το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα επηρεάζεται σχετικά λιγότερο από τα δύο σημαντικά στοιχεία που συμβάλλουν στην πτωτική πορεία των προσδοκιών της Ευρωπαϊκής Ενωσης τους τελευταίους μήνες: Το ενδεχόμενο επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας που άρχισε να γίνεται εμφανές από τους πρώτους μήνες του 2001, καθώς επίσης και οι νέες συνθήκες που δημιουργούνται μετά τις 11 Σεπτεμβρίου.

Η μείωση του Δείκτη Οικονομικού Κλίματος στην Ελλάδα προέρχεται κυρίως από την υποχώρηση του δείκτη εμπιστοσύνης των καταναλωτών,



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα