Απειλές Πούτιν για διακοπή παροχής φ. αερίου στο Κίεβο

Σήμερα η καταβολή των οφειλομένων διαβεβαιώνει η ουκρανική Naftogaz
Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 15:09
UPD:15:59

Προειδοποίηση για ενδεχόμενη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ουκρανία αν το Κίεβο δεν αποπληρώσει το χρέος του για το Φεβρουάριο έως το Σάββατο απηύθυνε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν.

Προειδοποίηση για ενδεχόμενη διακοπή των παραδόσεων φυσικού αερίου στην Ουκρανία αν το Κίεβο δεν αποπληρώσει το χρέος του για το Φεβρουάριο έως το Σάββατο απηύθυνε ο Ρώσος πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν. Σημείωσε ακόμη πως αν τα ποσά δεν καταβληθούν, μπορεί να επηρεαστεί η τροφοδοσία της Ευρώπης.

«Αν ως αποτέλεσμα των ενεργειών που γίνονται (από τις ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες στην έδρα της ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου Naftogaz) δεν γίνει η πληρωμή αυτή, θα σταματήσουμε τις παραδόσεις για τους ουκρανούς καταναλωτές και ίσως και για τους Ευρωπαίους» σημείωσε σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση.

Η Naftogaz πάντως διαβεβαίωσε ότι θα ρυθμίσει ως το τέλος της σημερινής ημέρας το χρέος της.

Πάντως, μετά τις απειλές Πούτιν και τις διαβεβαιώσεις της ουκρανικής εταιρείας, η ρωσική Gazprom ανακοίνωσε πως έχει λάβει από τη Naftogaz 310 εκατ. δολ. και της χρωστά άλλα 50 δολ.

Χθες, Τετάρτη, ένοπλοι αξιωματικοί των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών SBU εισέβαλαν στα γραφεία της Naftogaz στο πλαίσιο ερευνών τους για καταχρήσεις στον τομέα του φυσικού αερίου.

Ο επικεφαλής της νομικής υπηρεσίας της Naftogaz Σέρχι Νταβιντένκο δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι τα μέλη της ομάδας αναζητούσαν τα πρωτότυπα των συμβολαίων που υπογράφηκαν ανάμεσα στη Naftogaz και τη Gazprom τον Ιανουάριο στη Μόσχα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα