ETE: Μείωση επιτοκίων

Πέμπτη, 05 Μαρτίου 2009 17:04

Νέα μείωση επιτοκίων ανακοίνωσε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος (ΕΤΕ), μετά τη νέα μείωση του παρεμβατικού επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας:

• Μείωση κατά 0,50% του κυμαινομένου επιτοκίου του στεγαστικού δανείου Εθνοστέγη

• Μείωση κατά 0,50% του επιτοκίου αγορών στις πιστωτικές κάρτες

• Μείωση κατά 0,50% στα επιτόκια νέων καταναλωτικών δανείων μεταφοράς υπολοίπων

• Μείωση κατά 0,50% σε όλα τα σταθερά επιτόκια νέων στεγαστικών δανείων καθώς και νέων χορηγήσεων σε επαγγελματίες και μικρομεσαίες επιχειρήσεις

• Μεσοσταθμική μείωση κατά 0,20% στα επιτόκια Ταμιευτηρίου αναλόγως ποσού

Τα νέα επιτόκια θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 16.3.2009.

Υπενθυμίζεται ότι στα επιτόκια όλων των δανείων της Τράπεζας που συμβατικά συνδέονται με το βασικό επιτόκιο της ΕΚΤ ή το euribor, οι μειώσεις των επιτοκίων αναφοράς ενσωματώνονται αυτόματα.

Παράλληλα η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι ρυθμοί χορηγήσεων των νέων δανείων στεγαστικής πίστης συνεχίζονται αυξανόμενοι. Συγκεκριμένα το Φεβρουάριο οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων ήταν αυξημένες κατά 8% έναντι του Ιανουαρίου και κατά 5% έναντι του ίδιου μήνα του 2008, ενώ στο πρώτο δίμηνο πραγματοποιήθηκαν 4.500 νέες εκταμιεύσεις στεγαστικών δανείων με συνολικά ποσά 370 εκ. € σε πλήρη αντιστοιχία με το ανακοινωμένο πρόγραμμα πιστωτικής επέκτασης για το 2009.

Η συμμετοχή της Τράπεζας στη χρηματοδότηση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσω του προγράμματος ΤΕΜΠΜΕ εξελίσσεται με πολύ δυναμικούς ρυθμούς. Στις 15.000 έφθασαν τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τα οποία 4.000 που αντιστοιχούν σε συνολικό ποσό 380 εκ. € έχουν ήδη προωθηθεί στο ΤΕΜΠΜΕ για την έγκριση της παροχής εγγύησης του Ελληνικού Δημοσίου.

Από αυτά, οι εκταμιεύσεις μέχρι σήμερα ανέρχονται στο ποσό των 210 εκ. € και συνεχίζονται με αυξητικούς ρυθμούς. Από το σύνολο των χορηγήσεων, ποσοστό 60% αφορά επιπλέον χορηγήσεις σε υφιστάμενους πελάτες της τράπεζας ενώ το υπόλοιπο 40% αφορά νέους πελάτες.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΕΤΕ



Σχολιασμένα