Χρ. Χατζηεμμανουήλ: Ψήφος εμπιστοσύνης στον ΟΠΑΠ από τους ξένους επενδυτές

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 13:10
UPD:13:13

Έμφαση στην εμπιστοσύνη που δείχνουν οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές στον ΟΠΑΠ, παρά τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές, έδωσε ο πρόεδρος της ΟΠΑΠ Χρήστος Χατζηεμμανουήλ, μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους.

Η εμπιστοσύνη των ξένων θεσμικών, εξήγησε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, οφείλεται μεταξύ άλλων στο πρόγραμμα ριζικής αναδιάρθρωσης της εταιρείας. Σημειώνεται ότι οι ξένοι θεσμικοί επενδυτές κατέχουν σήμερα σχεδόν το 59% του μετοχικού κεφαλαίου της ΟΠΑΠ ΑΕ, από 54% πριν από 1,5 χρόνο. Το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 34% και το υπόλοιπο 7-8% ανήκει σε Έλληνες επενδυτές.

O πρόεδρος τoυ ΟΠΑΠ Χρήστος Χατζηεμμανουήλ.

Όπως τόνισε ο κ. Χατζηεμμανουήλ, ο ΟΠΑΠ καταλαμβάνει σήμερα την πρώτη θέση παγκοσμίως από πλευράς κεφαλαιοποίησης μεταξύ όλων των εταιρειών του ευρύτερου τομέα των παιγνίων (καζίνο, λοταρίες, στοίχημα, ηλεκτρονικό πόκερ, κ.λπ.), ενώ αναδεικνύεται και η δεύτερη καλύτερη σε χρηματιστηριακή απόδοση εταιρεία του τομέα παγκοσμίως.

Όσον αφορά στις επιδόσεις της στο Χ.Α., η εταιρεία είναι σήμερα η μεγαλύτερη σε κεφαλαιοποίηση, έχοντας περιορίσει τις απώλειες σε ετήσια βάση (τέλος Φεβ. 08 - τέλος Φεβ. 09) γύρω στο 6,1%.

Ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ έδωσε επίσης ιδιαίτερη έμφαση στην πολιτική διεθνοποίησης του οργανισμού, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να εστιάζεται θεματικά σε κλάδους ομοειδείς ή συμπληρωματικούς με την εμπειρία και δραστηριότητα της εταιρείας και γεωγραφικά περισσότερο στην ευρύτερη περιοχή μας και τις δυτικές αγορές, και όχι σε εξωτικές ή πολύ απομακρυσμένες περιοχές.

Αναφορικά με την συμμετοχή του ΟΠΑΠ στην τελική φάση του διαγωνισμού για την τουρκική κρατική λοταρία, ο κ. Χατζηεμμανουήλ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την έκβαση της προσπάθειας, τονίζοντας όμως ότι το κριτήριο για το τελικό τίμημα θα καθοριστεί από καθαρά επιχειρηματικά κριτήρια προς όφελος των μετόχων της ΟΠΑΠ. «Δεν θα διακυβεύσουμε χρήματα, θα αγοράσουμε το δικαίωμα σε αυτό που θεωρούμε σωστή τιμή ή θα το αφήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε ανακρίβειες και συκοφαντίες τις καταγγελίες των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη και Χρήστου Αηδόνη σχετικά με παράνομες προσλήψεις στον ΟΠΑΠ, ενώ κατηγόρησε για συκοφαντική πρόθεση τον κ. Καρχιμάκη για τις πανομοιοτύπως επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις στην Βουλή για τον μισθό του.

Όπως διευκρίνισε, ο μισθός του ανέρχεται σε 220.000 ευρώ μικτά ετησίως – και όχι στα 500.000 ευρώ που υποστήριζε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – με μπόνους της τάξεως των 190.000 ευρώ σε περίπτωση που η εταιρεία παρουσιάζει αύξηση κερδών άνω του 10%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΟΠΑΠ



Σχολιασμένα