Στα 45 δολ. το αμερικανικό αργό

Παρασκευή, 06 Μαρτίου 2009 17:24

Στα 45 δολάρια το βαρέλι ανήλθε η τιμή του αμερικανικού αργού πετρελαίου στις διεθνείς αγορές το απόγευμα -ενώ είχε υποχωρήσει 4% στη προηγούμενη συνεδρίαση- ενισχυμένη από το αδύναμο δολάριο και την πρόθεση του ΟΠΕΚ να μειώσει εκ νέου την παραγωγή του.

Συγκεκριμένα, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης, η τιμή του προθεσμιακού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 1,40 δολάρια και βρισκόταν στα 45,01 δολάρια, ενώ λίγο νωρίτερα είχε φτάσει στα 45,21 δολάρια.

Εξάλλου, στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου, η τιμή του πετρελαίου τύπου μπρεντ ενισχυόταν 1,06 δολάρια, και ήταν στα 44,70 δολάρια το βαρέλι.

Τα στοιχεία στις ΗΠΑ έδειξαν ότι 651.000 θέσεις εργασίας χάθηκαν το Φεβρουάριο, ανεβάζοντας το δείκτη της ανεργίας στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 25 χρόνια, αλλά αυτή η εξέλιξη ήταν κοντά στις προβλέψεις των οικονομολόγων, οι οποίοι ανέμεναν μείωση των θέσεων εργασίας κατά 648.000 θέσεις εκτός του γεωργικού τομέα.

Η αδυναμία του αμερικανικού νομίσματος μπορεί να ενισχύσει τη ζήτηση των επενδυτών για πετρέλαιο και άλλα εμπορεύματα. Όπως σημειώνει ο ¶ντισον ¶ρμστρονγκ της Tradition Energy στο Κονέκτικατ «τα νούμερα, αν και άσχημα, είναι κοντά με τις προβλέψεις, συνεπώς με το δολάριο να δέχεται πίεση, φαίνεται πως η τιμή του αργού ίσως να συνεχίσει να ενισχύεται».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα