Εικόνα κατάρρευσης

Τι έγινε στις αγορές
Σάββατο, 07 Μαρτίου 2009 00:01

Το γνωστό μοτίβο ακολούθησε και χθες η Wall Street, με το αρχικό ράλι να εξανεμίζεται με την ίδια ταχύτητα που άρχισε, αφήνοντας τους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες στα χειρότερα επίπεδα σε διάρκεια άνω των 12 ετών.

Από τη στιγμή που η σοβαρότητα των στοιχείων που ανακοινώθηκαν στις ΗΠΑ για την ανεργία και τις απώλειες θέσεων εργασίας για το μήνα Φεβρουάριο έγινε αντιληπτή από τους επενδυτές, ο Dow έχασε τα κέρδη των 160 περίπου μονάδων, για να επιστρέψει στο «κόκκινο».

Ο S&P 500 οδεύει προς την τέταρτη διαδοχική εβδομάδα απωλειών, καθώς η επιδείνωση της ύφεσης έχει οδηγήσει το δείκτη σε πτώση 26% από τις αρχές του έτους έως σήμερα.

Στο στόχαστρο βρέθηκε χθες ακόμη ένα blue chip, καθώς η μετοχή της General Motors υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα άνω των 75 ετών, αφού οι επενδυτές τρομάζουν στην ιδέα μήπως τελικά η αυτοκινητοβιομηχανία αναγκαστεί να τεθεί σε καθεστώς πτώχευσης.

«Κόκκινο» χτύπησαν οι μετοχές και στην Ευρώπη, σε μία ιδιαίτερα νευρική συνεδρίαση, στον απόηχο των απωλειών του χρηματοοικονομικού τομέα και των ζοφερών στοιχείων για την ανεργία στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Ο δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 1,3%, στις 662,13 μονάδες, σε νέα χαμηλά 12 ετών. Σε εβδομαδιαία βάση, ο δείκτης έχασε περίπου 8% της αξίας του.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα