Ασιατικά Χρηματιστήρια

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 05:28
UPD:06:00

Πτωτικά κινήθηκαν οι ασιατικές μετοχές καθώς η Shinsei Bank Ltd. επεδίωξε να αυξήσει τα κεφάλαιά της αντισταθμίζοντας την άνοδο των μετοχών των εταιρειών με εμπορεύματα φυσικής παραγωγής μετά την αναρρίχηση των τιμών του πετρελαίου και του χαλκού.

Ο MSCI Asia Pacific Index υποχώρησε 0,7% φθάνοντας στις 71,48 μονάδες στις 10:50 π.μ. στο Τόκιο, με τις τραπεζικές μετοχές να αποτελούν το ήμισυ των απωλειών του περιφερειακού δείκτη. Ο δείκτης έχει υποχωρήσει 20% φέτος, διευρύνοντας την περυσινή πτώση του 43% καθώς η παγκόσμια ύφεση περιόρισε τα κέρδη των εταιρειών συμπεριλαμβανομένης της BHP Billiton και της Honda.

Στην Ιαπωνία ο δείκτης Nikkei 225 υποχώρησε 0,4% στις 7.144,62 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ υποχώρησε 0,4%. Στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 Index σημείωσε άνοδο 0,2%.

Την Παρασκευή στη Ν. Υόρκη ο Standard & Poor’s 500 Index σημείωσε άνοδο 0,1% καθώς οι μετοχές κινήθηκαν ανοδικά μετά την ισχυροποίηση του αργού πετρελαίου. Τα κέρδη τους ωστόσο περιορίστηκαν καθώς η πρόβλεψη για χαμηλότερες πωλήσεις της Apple Inc. αύξησαν τις ανησυχίες ότι η παγκόσμια συρρίκνωση και η χρηματοπιστωτική κρίση θα συνεχίσουν να περιορίζουν τα κέρδη.

Οι μετοχές της Shinsei Bank σημείωσαν απώλειες 7,5% φθάνοντας στα 74 γιέν η μία στο Τόκιο. Η δανείστρια ανακοίνωσε ότι το σχέδιο πώλησης προνομιούχων μετοχών, χωρίς να αναφερθεί στο ύψος τους, μετά το τέλος της συνεδρίασης στις 6 Μαρτίου.

Ο δείκτης ανεργίας στις ΗΠΑ αναρριχήθηκε στο 8,1% τον Φεβρουάριο ανακοίνωση στις 6 Μαρτίου το υπουργείου Εργασίας. Οι οικονομικοί αναλυτές προέβλεπαν ότι η ανεργία θα ήταν στο 7,9%.

Το αργό πετρέλαιο αναρριχήθηκε 4,4% φθάνοντας στ 45,52 δολ. το βαρέλι στις 6 Μαρτίου στη Ν. Υόρκη, τα υψηλότερα επίπεδα κλεισίματος σε χρονικό διάστημα περίπου έξι εβδομάδων. Ο χαλκός σημείωσε άνοδο 2,2%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα