Βουλγαρία: Προβλέψεις για μείωση της τουριστικής κίνησης

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 09:59

Με δεδομένα τα στοιχεία για τις κρατήσεις ξένων τουριστών το Φεβρουάριο, ο αριθμός των ξένων τουριστών που θα επισκεφτεί τη Βουλγαρία το 2009 προβλέπεται να υποχωρήσει κατά 20% περίπου σε σχέση με το 2008, υποστηρίζει η πρόεδρος της Κρατικής Υπηρεσίας Τουρισμού της χώρας, κ. Ανέλια Κρούσκοβα.

Ωστόσο, ενδεχομένως φέτος οι καλοκαιρινές κρατήσεις να ξεκινήσουν αργότερα (το Μάιο ή τον Ιούνιο) με αποτέλεσμα η υποχώρηση της τουριστικής κίνησης να μην είναι τόσο μεγάλη. Παράλληλα, η διοίκηση του Τουριστικού Επιμελητηρίου της Βουλγαρίας υποστηρίζει πως σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει η μείωση των τουριστών που επισκέφθηκαν τη χώρα κατά τη διάρκεια της χειμερινής περιόδου υποχώρησε κατά 30%, ενώ δεν είναι καθόλου σίγουρο πως ο αριθμός των σχετικών κρατήσεων θα αυξηθεί στις αρχές του καλοκαιριού.

Αξίζει να σημειωθεί πως πριν από λίγες ημέρες η Κρατική Υπηρεσία Τουρισμού της Βουλγαρίας παρουσίασε το Εθνικό Πρόγραμμα για την Ανάπτυξη του Οικολογικού και Αγροτικού Τουρισμού για την περίοδο 2001 – 2013. Σκοπός του προγράμματος είναι η μετατροπή της Βουλγαρίας σε τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα