Πάνω από τα 46 δολ. η τιμή του αργού

Δευτέρα, 09 Μαρτίου 2009 11:10

¶νοδο άνω του 1% σημειώνει σήμερα η τιμή του αργού, διευρύνοντας τα κέρδη των προηγούμενων συνεδριάσεων, εν μέσω προσδοκιών ότι ο ΟΠΕΚ θα αποφασίσει να μειώσει την παραγωγή κατά τη συνάντησή του αυτόν το μήνα, στη Βιέννη.

Παρόλα αυτά, οι ανησυχίες για την κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας και τον αντίκτυπό της στην κατανάλωση ενέργειας έχουν περιορίσει τα αρχικά κέρδη στην αγορά πετρελαίου, τα οποία ξεπερνούσαν νωρίτερα το 2%.

Στις 10:24 (ώρα Ελλάδος), η τιμή του αμερικανικού ελαφρού αργού ενισχυόταν κατά 52 σεντς, ή 1,14%, στα 46,04 δολάρια το βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του πετρελαίου τύπου Brent διαμορφωνόταν στα 44,89 δολάρια το βαρέλι, αυξημένη κατά 4 σεντς, ή 0,09%.

Σημειώνεται ότι αυτή είναι η πρώτη φορά από τις 11 Δεκεμβρίου 2008 που το αργό της Νέας Υόρκης κερδίζει έδαφος έναντι του Brent.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Αμπντάλα αλ-Μπάντρι, δήλωσε σήμερα ότι το καρτέλ θα μειώσει τις προβλέψεις του για την παγκόσμια ζήτηση του 2009 κατά 1 εκατ. βαρέλια την ημέρα, λόγω της οικονομικής επιβράδυνσης.

Ο ΟΠΕΚ έχει μειώσει την παραγωγή του συνολικά κατά 4,2 εκατ. βαρέλια ημερησίως από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters, το καρτέλ έχει εφαρμόσει το 81% τον συμφωνημένων περικοπών του.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα