Κυριαρχεί η νευρικότητα

Τι έγινε στις αγορές
Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 00:01
UPD:00:41

Νέες προειδοποιήσεις διεθνών οργανισμών αλλά και μεγαλοεπενδυτών για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας είχαν ως αποτέλεσμα να διατηρηθεί η νευρικότητα στις αγορές μετοχών.

Στη Wall Street, σε μία συνεδρίαση με αρκετές διακυμάνσεις, οι δείκτες υπέκυψαν τελικά στις πιέσεις, με τους επενδυτές να εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη δήλωση του Γουόρεν Μπάφετ ότι η οικονομία «κατακρημνίστηκε» αλλά και στη συμφωνία της Merck να εξαγοράσει την Schering Plough έναντι 41,1 δισ. δολαρίων.

Η Μerck είδε τη μετοχή της να υποχωρεί περισσότερο από 8%, συμπαρασύροντας σε αρνητικό έδαφος τον ευρύτερο κλάδο των φαρμακοβιομηχανιών. Απώλειες κατέγραφαν οι μετοχές των Johnson & Johnson και Pfizer. Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν επίσης οι τεχνολογικές μετοχές, με την Google να υποχωρεί περισσότερο από 4%.

Στον αντίποδα, κέρδη εμφάνιζαν οι μετοχές πετρελαιοβιομηχανιών όπως της Exxon Mobil, αλλά και των τραπεζών. Μεικτές τάσεις επικράτησαν στην Ευρώπη με τις πιέσεις στις μετοχές των τραπεζών και των τηλεπικοινωνιακών ομίλων να αντισταθμίζουν τα κέρδη του κλάδου ενέργειας.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst έκλεισε στις 657,30 μονάδες μειωμένος κατά 0,7%. Από τις αρχές του έτους παρουσιάζει απώλειες 21%. Στο Τόκιο ο δείκτης Nikkei υποχώρησε 1,2% στα χαμηλότερα επίπεδα των 26 τελευταίων ετών, ενώ απώλειες 1,5% είχε και ο Topix, που βυθίστηκε σε νέα χαμηλά 25ετίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα