Kίνα: Τον Ιούνιο θα παραδοθεί το πρώτο Airbus 320

Τρίτη, 10 Μαρτίου 2009 05:59

Το πρώτο αεροσκάφος Airbus Α320 που θα συναρμολογηθεί στην Κίνα θα παραδοθεί τον Ιούνιο, μεταδίδει το πρακτορείο «Νέα Κίνα», επικαλούμενο τον δήμαρχο της πόλης Τιαντζίν, στην οποία η ευρωπαϊκή κοινοπραξία έχει κατασκευάσει από πέρυσι το εργοστάσιό της για τη συναρμολόγηση των αεροσκαφών.

Ένδεκα αεροσκάφη του αυτού τύπου θα συναρμολογηθούν κατά τη διάρκεια του 2009, σύμφωνα με τον δήμαρχο Χουάνγκ Ζινγκούο, ο οποίος δεν θέλησε να αποκαλύψει πόσα αεροσκάφη θα είναι έτοιμα προς παράδοση τον Ιούνιο.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως προβλέπεται να συναρμολογηθούν άλλα 15 αεροσκάφη μέσα στο 2010 και πως οι παραγγελίες έχουν εξασφαλισθεί για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ η παραγωγή θα συνεχισθεί έως το 2016.

Τον περασμένο μήνα το κινεζικό πρακτορείο είχε μεταδώσει πως πέντε Airbus Α320 έχουν αρχίσει να συναρμολογούνται στο εργοστάσιο της Τιαντζίν και πως το πρώτο από αυτά θα είναι έτοιμο για την πρώτη του δοκιμαστική πτήση περί τον Μάιο, όπως υποστήριξε στο πρακτορείο ο εκπρόσωπος της εμπορικής ελεύθερης ζώνης της πόλης Φενγκ Ζιζιάνγκ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα